100% toegankelijk ziekenhuis

Grootschalig onderzoek toegankelijkheid ziekenhuizen
Inclusie, onbeperkt mee kunnen doen in de samenleving en het leven kunnen leiden wat bij u past. Als u slechtziend bent in onze visuele samenleving kan het lastig zijn om uw weg te vinden, keuzes te maken en uw zelfstandigheid te behouden.

Zelfstandig een ziekenhuis bezoeken kan een uitdaging zijn voor mensen met een visuele beperking. Wellicht ervaart u ook belemmeringen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld met bewegwijzering of met de toegankelijkheid van informatiematerialen en websites.

Onderzoek ‘100% Toegankelijk Ziekenhuis’

Het Bartiméus Fonds, CBB, Bartiméus, de Oogvereniging, Dedicon en Stichting Accessibility zijn samen met het Diakonessenhuis in Utrecht een onderzoek gestart naar de toegankelijkheid van ziekenhuizen: ‘100% Toegankelijk Ziekenhuis’. Het doel van dit onderzoek is om samen met alle partijen te kijken wat er nog voor nodig is om een ziekenhuis toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Om hen de mogelijkheid te bieden een bezoek, wanneer zij dat willen, zelfstandig te kunnen plannen, voorbereiden en ondernemen. 

Invullen online vragenlijst

Graag nodigen we u uit aan dit onderzoek deel te nemen door het invullen van een online vragenlijst. De vragen gaan o.a. over welke belemmeringen u mogelijk ervaart bij het bezoeken van een ziekenhuis. Wat zou anders moeten of beter kunnen? 

De vragenlijst bestaat uit 22 vragen. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 10 minuten. De uitkomsten van dit onderzoek worden anoniem verwerkt en uitsluitend gebruikt voor het onderzoek ‘100 % Toegankelijk Ziekenhuis’.
Ga naar de vragenlijst ‘100% Toegankelijk Ziekenhuis’

Hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst?

Wij hebben ons uiterste best gedaan een toegankelijke vragenlijst op te stellen. Wilt u graag deelnemen aan dit onderzoek, maar lukt het niet online? Dan helpen wij u graag verder. Stuur dan uw contactgegevens naar Hester Offerman, projectleider bij het Bartiméus Fonds: hofferman@bartimeusfonds.nl. Zij zal contact met u opnemen om de vragenlijst telefonisch samen in te vullen. 

Ook voor vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze uitnodiging, kunt u contact opnemen met Hester Offerman. Wij danken u alvast hartelijk voor uw deelname!

Meer projecten, toepassingen en inspiratie

Meer weten? Neem contact op!

Afbeelding
kantoorgebouw Dedicon in Grave

Binnendienst Dedicon

zakelijkedienstverlening@dedicon.nl