Vrijwilligers

Maak de wereld van mensen met een leesbeperking een stukje mooier

Jaarlijks verschijnen er duizenden nieuwe titels van boeken, komen er dagelijkse nieuwe titels bij van tijdschriften en kranten en veranderen schoolmethodes en boekenlijsten. Maar die verschijnen lang niet altijd in gesproken vorm. Mensen met een leeshandicap staan daarmee al snel op achterstand. Niet eerlijk, zo vinden we bij Dedicon. En dus is er werk aan de winkel. En niet zo’n beetje ook.

Daarom worden onze high-tech opnamestudio’s in Grave en in Rijswijk bemenst door ongeveer 300 vrijwillige voorlezers. Zij zorgen voor een meerstemmig gezelschap. Zonder hen zouden we nooit zo veel en zulke gevarieerde luisterboeken kunnen leveren. Inmiddels staat de teller al op meer dan 70.000 titels. Mede door de inzet van vrijwillige voorlezers maken we de wereld van mensen met een leesbeperking een stukje mooier.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?

Misschien heb je iemand in jouw omgeving die slechtziend is of dyslexie heeft en wil je je voor hen inzetten. Of vind je het gewoon heerlijk om met je stem bezig te zijn. Heb je soms een passie voor boeken en wil je anderen daar ook van laten genieten? Of wil je zinvol vrijwilligerswerk doen dat anders dan anders is? Welke reden je ook hebt: wij horen je graag!

Voor onze studio's in Rijswijk zoeken we vrijwilligers die (school)boeken gaan inspreken. We vragen je om minimaal 2 uur per week beschikbaar te zijn voor de duur van minimaal een jaar. We komen vooral ook graag in contact met mensen die vloeiend Engels (en Nederlands) spreken of een achtergrond hebben in wis-, schei- of natuurkunde. Dus ben je op zoek naar bijzonder vrijwilligerswerk in de omgeving van Den Haag, Leiden, Delft, Rotterdam of Gouda, meld je dan aan!

Voor de studio's in Grave kun je je aanmelden als vrijwillige voorlezer van kranten en tijdschriften en voor boeken. Het inspreken van kranten en tijdschriften gebeurt van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.45 en 17.15u. Het voorlezen van boeken gebeurt in de avonden en op zaterdagochtend. We vragen je om minimaal 2,5 uur per week beschikbaar te zijn voor de duur van minimaal een jaar.

Meld je aan!

Ervaringen van vrijwilligers

Onze vrijwillige voorlezers maken het mogelijk dat kinderen en volwassenen met een leesbeperking ook kunnen genieten van de laatste bestsellers en de interessante artikelen in tijdschriften of gewoon mee kunnen doen in de klas. Daarom haalden we een aantal van onze vrijwilligers achter de microfoon vandaan en voor de camera. Waarom lezen zij voor? Wat zijn hun opvallende verhalen? En waarom is voorlezen bij Dedicon zo leuk?

Meer over de vrijwilligers van Dedicon