Lezen kan altijd

Leesboeken in audio, braille, groot formaat of karaokeboek

Iedereen kan lezen! Ook wanneer je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Voor iedereen met een leesbeperking hebben we in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek passende oplossingen ontwikkeld, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

Alles

Ben je op zoek naar Dolfje Weerwolfje, 50 tinten grijs of naar het Geheime dagboek van Hendrik Groen? Dikke kans dat we hem hebben voorgelezen als gesproken boek. Met meer dan 85.000 luisterboeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften hebben we grootste collectie gesproken lectuur van Nederland. Aanvullend zijn er ruim 20.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik.

Altijd

Alle boeken kunnen worden besteld via de website van Bibliotheekservice Passend Lezen. Online kun je er 24 uur per dag terecht, ook in het weekend. De gesproken boeken kun je dan direct afspelen op de toegankelijke app die we hebben ontwikkeld. Hoezo openingstijden? 

Overal

Wanneer je gebruik maakt van de Daisy-lezer app kun je overal genieten van gesproken boeken. Onderweg in de trein, tijdens de afwas of in de sportschool. Lezen kan altijd. Zelfs in het donker!

Meer weten?

Publicatiedatum: 2 mei 2022 Laatste update: 2 months geleden