295 artikelen

 • trainer geeft uitleg aan groep mensen, daarbij wijzend op een whiteboard
  Europese uitgevers massaal klaargestoomd in toegankelijk publiceren
  Medio 2025 moeten uitgevers hun e-boeken conform Europese toegankelijkheidsrichtlijnen produceren. Met het oog op deze aanstaande wetgeving is Stichting Dedicon, samen met zes Europese partners, het project APACE gestart om uitgevers in Europa klaar te stomen door hen bewust te maken van en te trainen in toegankelijk publiceren.
 • Portretfoto Inge de Mönnink
  Inge de Mönnink
  Tijdens de studie van Inge sloeg haar interesse in taal- en spraaktechnologie om in ware fascinatie. Inge zag een toekomst voor zich waarin deze technologie ongekende mogelijkheden bood. Daar moest ze meer van weten, beter gezegd, alles. Er volgde een promotieonderzoek en inmiddels is Inge uitgegroeid tot een echte crack op haar vakgebied. Inge weet hierdoor nu al hoe de wereld er over 10 jaar uitziet. Dat ze deze kennis moest kapitaliseren, stond als een paal boven water.
 • Portretfoto Mariska Sturkenboom
  Mariska Sturkenboom
  Mariska wil mogelijkheden creëren voor mensen die niet goed kunnen lezen doordat ze een leesbeperking hebben. En vaak is daar extra geld voor nodig.
 • Straatnaambordje personeel
  Vacature projectcontroller
  Dedicon zoekt een ervaren projectcontroller die de projectleiders gaat ondersteunen en vanaf het begin van een project betrokken is. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, inrichten en bewaken van de administratieve en financiële zaken bij projecten. Je brengt financiële risico’s in kaart zodat er tijdig (bij)gestuurd kan worden.
 • Foto van twee jonge mensen werkend met laptops aan een bureau. Overlay met digitale symbolen
  Vacature Softwareontwikkelaar / IT-coördinator
  Gezocht: softwareontwikkelaar die ook graag de coördinatie van taken op de IT-afdeling op zich neemt. Een nieuwe functie die je zelf mag vormgeven.
 • Hand op toetsenbord van laptop, met daarnaast bril en koffiebeker op tafelt. Hand met mobiel.
  Privacyverklaring
  Wij hechten veel waarde aan je privacy. Op deze pagina lees je hoe wij met je persoonsgegevens omgaan.
 • Straatnaambordje personeel
  Vacatures
  Maakt-het-mogelijk is niet zomaar een kreet of een slogan. Het is een kwestie van mentaliteit. Iedere dag geven ruim 120 Dediconners en 300 vrijwilligers hun eigen invulling aan Maakt-het-mogelijk. Door te innoveren en te ondernemen. Door samen te werken en te verbinden.
 • detail van een tactiele kaart van het Musis Sacrum in Arnhem en omgeving
  Innovatieve tactiele kaarten vergroten onafhankelijkheid en inclusie
  Topografische kaarten zijn ook voor mensen die slechtziend of blind van groot belang. En niet alleen om de weg te vinden. Samen met het Kadaster, Esri en Stichting Accessibility werkte Dedicon aan nieuwe, innovatieve kaarten. Een award-winning project!
 • groepje mensen voor een scrumbord vol gekleurde post-its
  Vacature Applicatiebeheerder
  We zoeken een Applicatiebeheerder voor de IT-afdeling van Dedicon. Een analist die verantwoordelijk is voor de toekomstbestendige softwaretoepassingen van Dedicon. Ervaring met AFAS is een grote pré.
 • logo IPIP (Inclusive Publishing in Practice)
  Project SIDPT
  Project SIDPT. Stichting Dedicon werkt samen met de Johannes Kepler Universität (Oostenrijk) om de creatie en distributie van toegankelijke publicaties door uitgeverijen te bevorderen. Daartoe is praktisch trainingsmateriaal ontwikkeld.
 • processierups kruipt over de grond
  Hoe voelt een processierups?
  Dedicon maakt voor abonnees van Passend Lezen reliëfabonnementen van jaarlijks zes edities. Elke editie bestaat uit een voelbare tekening met uitleg in braille en op Daisy-cd. Op iedere tekening is een QR-code toegevoegd voor aanvullende uitleg over de betreffende tekening.
 • Thumbnail van de videoreeks Toegankelijkheid - Basisprincipes. Presentator Emiel van Koot
  Basisprincipes: 2. Toegankelijkheid, waarom zou je?
  Wat is het nut van toegankelijk publiceren? Wat levert het je op? In deze video geeft Emiel van Koot, didactisch specialist bij Dedicon, je 10 argumenten waarom je als uitgever of overheid toegankelijk publiceren ter harte moet nemen.
 • Fragment met Marian Oosting uit de video Wetgeving: Europese Toegankelijkheidsakte
  Wetgeving: 8. Europese Toegankelijkheidsakte
  De Europese Toegankelijkheidsakte wordt omgezet naar Nederlandse wetgeving en verplicht uitgevers om nieuwe, digitale uitgaven (w.o. e-books) op een toegankelijke manier te publiceren.
 • Thumbnail van de videoreeks Toegankelijkheid - Basisprincipes. Presentator Emiel van Koot
  Basisprincipes: 5. Toegankelijkheid, checken of afvinken?
  Hoe weet je of jouw inspanningen leiden tot écht toegankelijke publicaties, producten en diensten? Of alles goed werkt? Is jouw informatie inderdaad waarneembaar, bedienbaar en begrijpelijk?