Toegankelijkheidsverklaring Dedicon

Deze verklaring is opgesteld op 14-2-2019

We zijn er bij Dedicon van overtuigd dat blinde of slechtziende mensen alles kunnen - behalve zien. Hun echte beperking is niet het blind of slechtziend zijn, maar de belemmering van het niet kunnen waarnemen van ontoegankelijke tekst en beeld. En die drempels kunnen we gelukkig veranderen. Ook voor mensen met dyslexie, een concentratiestoornis of een andere leesbeperking.

Bij Dedicon werken we aan een wereld waarin het vanzelfsprekend is dat tekst en beeld voor iedereen toegankelijk is. Of je nou een leesbeperking hebt of niet. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijkwaardig kan meedoen. We vinden het dan ook vanzelfsprekend dat iedereen de informatie op dedicon.nl goed en gemakkelijk kan waarnemen, gebruiken en begrijpen. 

Goedgekeurd door Stichting Accessibility

Als voorvechter van toegankelijke informatie voldoen wij graag aan de standaard Webrichtlijnen WCAG 2.1 op niveau AA. Voldoen aan deze internationale standaard maakt onze website gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor verschillende doelgroepen. Tijdens de bouw hebben we de website daarom uitgebreid laten testen en waar nodig aangepast. Kort voor oplevering van de site hebben we een toegankelijkheidsonderzoek laten uitvoeren door Stichting Accessibility. Het rapport verklaart in welke mate de website voldoet aan vooropgestelde normen. Uit dit onderzoek blijkt dat dedicon.nl voldoet aan alle succescriteria. Op de website van Stichting Accessibility staat deze verklaring van toegankelijkheid voor Dedicon.nl.  

Gebruiksvriendelijk

Naast toegankelijkheid heeft Dedicon ook rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid. Op de website inclusiefpubliceren.nl staan maar liefst 20 praktische tips over toegankelijke informatie. Uiteraard hebben wij deze en andere goede tips toegepast op de website.

Geen verbeterpunten

Momenteel zijn er geen verbeterpunten voor de website aangemerkt. De afdeling communicatie van Dedicon beoordeelt steeds kritisch alle aanpassingen op de website. Voor grote aanpassingen vindt afstemming plaats met de Manager Toegankelijkheid. Het testen van toegankelijkheid en het evalueren van gebruik zijn standaard in de werkprocessen opgenomen.

Suggesties?

We hebben ons uiterste best gedaan om de website toegankelijk te maken. Als je ondanks deze maatregelen een probleem ervaart met de toegankelijkheid op onze website, laat het ons dan weten via info@dedicon.nl. Je reactie helpt ons de site nog verder te verbeteren. 

Toegankelijke groet,

Hans Beerens
Manager Toegankelijkheid