Hans Beerens

Sommige mensen horen bij ons meubilair. Hans is er zo één: hij loopt al jaar en dag rond bij Dedicon. Heeft zelfs de omslag van analoog naar digitaal meegemaakt: van cassette (wat is dat ook al weer?), via CD naar streaming diensten.

En nu maakt hij deel uit van de verandering die gericht is op inclusie. We blijven informatie toegankelijk maken voor iedereen die het nodig heeft. Maar uiteindelijk moet iedereen al vanaf het begin direct kunnen meedoen. Hans is dan ook een ware evangelist als het gaat om toegankelijkheid aan de bron. Zijn onderwijsachtergrond en podiumervaring helpen daarbij. Hans werkt samen met uitgevers om dit tot stand te brengen. Heeft er zelfs twee boekjes over geschreven met tips.

Verbeteren, veranderen en vernieuwen

Hij is expert op het gebied van toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en productverbetering. Bij Dedicon werkt hij als Manager Toegankelijkheid en als Product Manager. En die functies liggen dichter bij elkaar dan het lijkt. Want uiteindelijk gaat het er om dat iedereen informatie kan waarnemen, bedienen en gebruiken op de manier die bij hem/haar past. Daar hebben niet alleen mensen met een beperking baat bij, maar iedereen profiteert. Daarvoor wil hij verbeteren, veranderen en vernieuwen. En dat leidt tot kwalitatieve producten en betere communicatie. 

In zijn vrije tijd laat Hans zijn stem ook horen: hij speelt gitaar en zingt. Meerstemmig uiteraard, want hij houdt van samenwerken en is een teamspeler.

Afbeelding
Portretfoto Hans Beerens
Hans Beerens
Manager Toegankelijkheid