OV

Blinden en slechtzienden zelfstandig laten reizen

Zelfstandig kunnen reizen. Dat willen we allemaal. Echter, voor mensen met een visuele beperking kan het reizen met openbaar vervoer soms een uitdaging zijn. Zo is op bus- en treinstations dikwijls een veelheid aan informatie te vinden. Denk aan informatiezuilen, schermen met reistijden of wegwijzers. Hoe zorgt u ervoor dat blinden en slechtzienden eenvoudig en zelfstandig hun weg kunnen vinden?

Dedicon maakt tekst en beeld toegankelijk

Reizigers met een visuele beperking hebben behoefte aan eenduidige, toegankelijke reisinformatie. Voor het openbaar vervoer produceert Dedicon daarom teksten en beelden in een leesbare, zichtbare, voelbare of hoorbare vorm, zoals:

Wij maken reisinformatie voor alle passagiers toegankelijk, voor én tijdens de reis. We brengen complexe gebieden – zoals trein- en busstations – in kaart en produceren praktische middelen. Behalve met de vervoersbedrijven zelf, werken we daartoe vaak samen met gemeenten.

Een volwassen man luistert naar zijn mobiele telefoon terwijl hij bij een bushalte staat.

Van advies naar praktische oplossingen

‘Hoe kunnen wij onze reisinformatie toegankelijk maken?’ ‘Hoe maken we teksten en beelden op onze website met reisinformatie ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden?’ Dedicon produceert niet alleen. We helpen u ook om de huidige situatie te analyseren en geven advies en praktische handvatten, zodat u alle noodzakelijke aanpassingen zelf kunt uitvoeren.

Voordelen voor uw vervoersbedrijf

Eenduidige, toegankelijke reisinformatie levert OV-bedrijven veel voordeel op:

•    Klantgericht door merkbaar minder drempels.
•    Betere bereikbaarheid.
•    Positieve impuls OV-gebruik.
•    Bespaart tijd en geld.
•    Onderdeel MVO-beleid.

Toepassingen en inspiratie

Productie OV

Afbeelding
straatnaambordje in geel zwart contrast met braille, tekst en qr code, gemonteerd op verkeerslicht
Afbeelding
plattegrond met loep

Meer weten? Neem contact op!