Onderwijs

Aangepaste schoolboeken voor leerlingen met een leesbeperking

Leren en studeren met een leesbeperking brengt extra hindernissen met zich mee. Bij Dedicon geloven we in gelijke kansen voor iedereen. In opdracht van het ministerie van OCW maken wij aangepaste schoolboeken en leermiddelen. Leer- en werkboeken voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. En ook voor het mbo, hbo, universiteit en beroepsonderwijs is een collectie beschikbaar. Zo wordt passend onderwijs echt mogelijk.

Voor iedere leerling een passende oplossing

Of een leerling nu blind of slechtziend is, voor iedere leerling is er een passende oplossing. Van gesproken boeken (DAISY), bestanden voor dyslexiesoftware tot braille, vergrotingen en voelbare tekeningen. Maar ook bladmuziek. En oefenexamens. Dedicon maakt het mogelijk. De educatieve collectie van Dedicon bestaat uit duizenden aangepaste leer- en werkboeken die via de webshop Dedicon Educatief worden geleverd aan scholen en leerlingen met een leesbeperking.

Jongen in groene trui met koptelefoon op, kijkt in de camera en steekt de beide duimen omhoog

Didactische aanpassingen

Dedicon heeft hoogopgeleide professionals in huis die leermiddelen didactisch kunnen aanpassen. Zo kunnen ook leerlingen met een visuele beperking schoolopdrachten uitvoeren. En in de klas meedoen, net als ieder ander kind. Passend onderwijs hoeft geen beperking uit de weg te gaan.

 

Trusted partner

Dedicon is 'trusted partner' voor het Ministerie van OCW. Voor het produceren van aangepaste school- en studieboeken en voor het uitvoeren van innovatieve projecten ontvangt Dedicon jaarlijks subsidie. Die subsidie krijgen we niet zomaar. Aan onze producten en diensten als ook aan onze experts worden de nodige eisen gesteld. Zo moeten we ons productieproces blijvend innoveren, zeker nu steeds meer leermiddelen digitaal beschikbaar komen. Dat doen we in nauwe samenwerking met educatieve uitgeverijen en met het onderwijs, in het bijzonder met de scholen van Bartiméus en Visio. Zo zorgen we ervoor dat leerlingen met een leesbeperking ook in de toekomst gewoon mee kunnen doen in de klas.

Toepassingen en inspiratie

Productie Onderwijs

Afbeelding
schoolboeken met een groene appel voor het schoolbord
Afbeelding
studenten doen examen
Afbeelding
meisje werkt aan de computer
Afbeelding
applicatie Lex op smartphone
Afbeelding
handen laptop iphone
Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Manager Educatieve Dienstverlening & Strategische Innovatie