Nieuws

 • Scheikunde volgen als je blind bent. Het kan!

  Wie blind of slechtziend is kan gewoon onderwijs volgen. De aangepaste boeken van Dedicon bieden daarbij handige ondersteuning: het originele schoolboek wordt dan omgezet in gesproken of digitale vorm of in braille. Bij rekenen en taal is dat doorgaans geen enkel probleem.

 • Denk mee over Goede kennis

  Ons online kennisplatform Goede kennis bestaat alweer 1 jaar. En in dat jaar zijn er een heleboel nieuwe artikelen, video's en interviews verschenen. Die zijn gemaakt in samenwerking met onze onderwijsexperts. We hopen dat je meer hebt geleerd over toegankelijkheid en aangepaste leesvormen. Wil je ons daar meer over vertellen? 

 • Blijf bestellen uit onze collectie

  Vorige week  hadden we een aantal ongeruste klanten aan de telefoon: ‘houdt Dedicon op met bestaan? Of stoppen jullie met leveren?’ werd gevraagd. Daar kunnen we een kort antwoord op geven: nee. We blijven doen wat we altijd al deden en dat is onder andere het maken en leveren van (school)boeken in verschillende aangepaste leesvormen.

 • Reizen met OV: een uitdaging voor visueel beperkten

  Reizen met OV is lastig als je een handicap hebt. In juli van dit jaar werd de Petitie Onbeperkt Openbaar Vervoer opgesteld, die intussen meer dan 10.000 keer ondertekend is. Er valt dan ook nog wel het een en ander te verbeteren aan de toegankelijkheid. Maar sta je er wel eens bij stil dat er ook al veel gedaan is op dit gebied?

 • Na Sydney en New York nu ook in Grave: speciale straatnaambordjes met braille

  De dagelijkse woonwerk-route, boodschappen doen, op bezoek bij vrienden... Davy Kager (28) uit Grave legt al lopend met zijn taststok heel wat kilometers af. Maar door zijn visuele beperking is een goede oriëntatie en de juiste weg vinden een hele uitdaging.

Pagina's

AddToAny