Nieuws

 • Stembiljetten voor referendum in braille

  Voor inwoners die blind zijn kunnen gemeenten bij Dedicon stembiljetten voor het referendum in braille bestellen. Het recht om te stemmen is een mensenrecht. Voor mensen met een beperking is dit recht nog eens benadrukt in artikel 29 van het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap.

 • Dedicon met reliëf op de ZieZo-beurs 16 en 17 maart

  Overal om ons heen is informatie. Informatie die belangrijk, handig, of gewoon leuk is om te weten. Maar veel van die informatie is niet toegankelijk als je blind of slechtziend bent. Tekstuele informatie wordt daarom vaak omgezet in braille of spraak. Maar soms zegt een afbeelding meer dan duizend woorden.

 • Eén moderne braillestandaard voor het hele gebied

  Vandaag zijn in Brussel 19 organisaties uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar gekomen voor de ondertekening van het convenant ‘Braille Autoriteit voor de Nederlandse taal’. Hiermee is de oprichting van de Braille Autoriteit een feit.

 • Blinde kinderen kunnen Sinterklaas voelen

  Wat zou Sinterklaas voorstellen zonder zijn kenmerkende baard, mijter en staf? En Piet zonder zijn mooie pak? Het zijn juist deze visuele prikkels die ervoor zorgen dat wij Sint en Piet kunnen omschrijven met onze ogen dicht. Ze staan als het ware op ons netvlies gebrand.

 • Scheikunde volgen als je blind bent. Het kan!

  Wie blind of slechtziend is kan gewoon onderwijs volgen. De aangepaste boeken van Dedicon bieden daarbij handige ondersteuning: het originele schoolboek wordt dan omgezet in gesproken of digitale vorm of in braille. Bij rekenen en taal is dat doorgaans geen enkel probleem.

Pagina's

AddToAny