Nieuws

 • Toegankelijk kunst? Dedicon maakt het mogelijk!

   

  Optisch bedrog wanneer je niet kunt zien?

  Wat als je niet kunt zien, maar toch kunst wilt ervaren? In een museum zien ze je al aankomen, voelen hoe dat unieke en kostbare erfgoed nou eigenlijk aanvoelt. Of dat je een schilderij betast om te voelen hoe groot het is en hoe verfijnd de lijst voelt. 

 • Hoe toegankelijk is uw gemeente?

  Gemeenten die concrete stappen willen zetten om toegankelijk en inclusief te worden, kunnen bij Dedicon terecht voor inspiratie, kennis en advies. Maar vooral voor concrete oplossingen. Dedicon maakt informatie toegankelijk.

 • Nieuw! Spraakbesturing in de speler van de Daisylezer app

  'Sneller!' Zeg dit tegen de Daisylezer app en hij gaat sneller afspelen. Vanaf nu kun je namelijk de speler van de app bedienen met spraakbesturing! Je kunt nu met spraak-commando’s navigeren door je boeken en tijdschriften. Als je de spraakbesturing hebt geactiveerd kun je tegen de app uitspreken wat je wilt dat de app doet voor je.

 • Noord/Zuidlijn toegankelijk door voelbare plattegrond

  Sinds zondag 22 juli is een operationele Noord/Zuidlijn in Amsterdam een feit. Om deze metrolijn ook toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, heeft Vervoerregio Amsterdam Dedicon opdracht gegeven om een voelbare plattegrond te maken.

 • Lezersraad Aangepast Lezen zoekt nieuwe voorzitter

  De Lezersraad Aangepast Lezen is een gezamenlijk orgaan van de Koninklijke Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen. De Raad adviseert de Koninklijke Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen gevraagd en ongevraagd over alle zaken die de dienstverlening Aangepast Lezen betreffen.

Pagina's

AddToAny