Nieuws

 • Harmen Siezen praat over leven met macula degeneratie

   
  Ook bekende Nederlanders kan het overkomen. Een oogaandoening op latere leeftijd. De Macula Vereniging vond oud nieuwslezer Harmen Siezen bereid om een interview te geven.
 • Club Orange op talentenjacht

  Zaterdag 1 juli  kwam Club Orange weer samen. Dit keer in Amsterdam, te gast bij Ctalents om te leren hoe je je talenten het beste kunt inzetten en hoe je die kunt presenteren.

 • Innovatieve ontwikkelingen bieden kansen voor visueel beperkten

  Gewoon een tekst lezen, een gezicht herkennen of een afbeelding bekijken; het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar voor mensen met een visuele beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend.

 • Dedicon ging blind voor 1 dag

  Gisteren was het de langste en de lichtste dag van het jaar. Juist daarom heeft het Oogfonds die dag gekozen om mensen in het donker te laten tasten.

 • Staatsbosbeheer voltooit bijzondere wandeling voor blinden en slechtzienden

  Staatsbosbeheer heeft samen met Dedicon een wandelroute voor blinden en slechtzienden ontwikkeld. De route ligt rond de schaapskooi te Hoog Buurlo op de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn. Met het opleveren van een informatiepaneel voor mensen met een visuele beperking is de route - die in 2015 werd geopend - nu compleet.

Pagina's

AddToAny