Kranten en tijdschriften

Mensen met een visuele beperking, dyslexie of motorisch ongemak hoeven geen nieuwtje meer te missen. Want honderden kranten en tijdschriften uit de kiosk luisteren hun leven op. In audio of elektronisch.

Kranten en tijdschriften in audio
Spits de oren maar. En luister bijvoorbeeld naar landelijke en regionale dagbladen. Of naar tijdschriften op het gebied van vrije tijd, gezondheid, sport, kunst en cultuur, themabladen en tijdschriften voor de jeugd. Ze worden ingesproken in onze professionele geluidsstudio’s. Luisteren kan op een speciale Daisy-cd. Streamen op computer, smartphone of tablet is ook mogelijk.

Magazines speciaal voor mensen met een visuele beperking
Onze eigen redactie stelt meer dan tien speciale luistermagazines samen voor mensen met een visuele beperking. Uitgaven als Hardop, Klinkklaar, Zienswijs en Zet 'm op hebben al jaren een grote groep trouwe abonnees.

Elektronische kranten en tijdschriften
Verder maakt Dedicon tientallen elektronische kranten en tijdschriften, waaronder (bijna) alle landelijke en regionale dagbladen. Die zijn weliswaar niet door mensen ingesproken, maar wel toegankelijk met een leeshulpmiddel zoals schermvergroting, brailleleesregel of spraaksoftware.

Verkrijgbaar bij Passend Lezen
Onze audio en elektronische uitgaven zijn verkrijgbaar via Bibliotheekservice Passend Lezen. Voor een vaste prijs per jaar is er onbeperkt toegang tot alle elektronische titels.

AddToAny