Toegankelijkheid

Maak tekst en beeld aan de bron toegankelijk

Bij Dedicon geloven we in een wereld waarin tekst en beeld toegankelijk is voor iedereen. Ook voor mensen met een leesbeperking. Daarom maken wij bestaande informatie vaak achteraf alsnog waarneembaar. Maar zou het niet mooi zijn wanneer informatie in de bron al toegankelijk zou zijn? Daarom delen we onze kennis graag met iedereen die tekst en beeld publiceert.

Toegankelijke informatie raakt iedereen

Iedereen ervaart beperkingen. Deze kunnen permanent zijn, bijvoorbeeld doordat iemand blind, motorisch beperkt, doof of dyslectisch is. Beperkingen kunnen ook tijdelijk zijn, bijvoorbeeld vanwege ontstoken ogen, een gebroken arm, verstopte oren of na een vermoeiende dag. Ook omstandigheden en omgevingen veroorzaken beperkingen. Een automobilist moet op de weg letten en kan niet naar een scherm kijken. Wie aan het koken is, kan zijn handen niet gebruiken voor iets anders. En wie in een vliegtuig een video kijkt, kan zelfs met een koptelefoon het geluid nauwelijks horen. Toegankelijke informatie raakt dus iedereen!

Als iedereen meedoet, kan iedereen meedoen!

Informatie is pas toegankelijk wanneer deze begrijpelijk, bedienbaar en waarneembaar is. Dedicon richt zich voornamelijk op het aspect waarneembaar. Samenwerking met andere partijen is dus van groot belang. Want pas als iedereen meedoet, kan iedereen meedoen!

Lees verder over de 'ins and outs' van toegankelijkheid en laat je inspireren!
Of kom langs voor een vrijblijvend gesprek; de deur staat altijd open zoals dat past bij ons als voorstander van toegankelijkheid.