Innovatie

Intelligente en toekomstbestendige oplossingen

Dedicon investeert voortdurend in innovatie. Ons innovatieteam bedenkt en ontwikkelt praktische, nuttige oplossingen voor mensen met een visuele beperking. Intelligente toepassingen. Soms verrassend, vaak origineel en altijd toegankelijk.

Het innovatieteam van Dedicon ziet de internationale trends en ontwikkelingen. Ziet welke moderne (of juist traditionele) oplossingen meerwaarde bieden. Ontwikkelt die oplossingen ook. Maar er is slechts een iemand die vertelt of we ons werk goed hebben gedaan: de klant. Die wordt dan ook altijd betrokken bij ons innovatieproces. 

Dedicon-ontwerper Robin aan het werk

Innovatiekracht

Een belangrijk deel van onze innovatiekracht zit in De Paarse Kamer. Hier is een vast team permanent bezig om oplossingen te ontwikkelen waarmee we tekst en beeld ook in de toekomst toegankelijk kunnen maken.

Aan die toekomst geven we ook inhoud door innovatieve projecten op te starten. Deze zijn tijdelijk van aard en hebben vaak te maken met onderzoek, kennisoverdracht en met de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. 

Alle pijlen zijn gericht op het toegankelijk maken van tekst en beeld. Op dat gebied kunnen we dus een aardig woordje meepraten. Als ideële organisatie delen we graag onze kennis en kunde met onze partners.

Innovaties bij Dedicon

Afbeelding
sculptuur van linkerhand geprint met een 3D printer
Afbeelding
projectmanagers voor een scrumbord vol gekleurde post-its
Afbeelding
Twee handen tasten een brailleleesregel af. Op de brailleleesregel staat een toetsenbord

Meer weten over onze innovatieve oplossingen?

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Manager Educatieve Dienstverlening & Strategische Innovatie