Nieuws

 • Unieke conferentie over toegankelijke informatie voor blinden en slechtzienden

  Op 3 augustus 2016 trad het VN-verdrag voor de rechten van personen met een beperking in werking. Het verdrag geeft mensen met een beperking dezelfde rechten als ieder ander. Hiermee komt een inclusieve samenleving, waarin iedereen meedoet, binnen bereik.

 • Wereldbrailledag: Puntgaaf draait de rollen om

  Verkeersborden in braille; je zou er raar van staan te kijken. Toch staat dit, samen met andere opmerkelijke beelden, centraal in de campagne van Puntgaaf Nederland. Op een ludieke manier wordt Nederland komend jaar via social media geconfronteerd met de ongemakken van een visuele beperking. Wat als je teksten niet meer zou kunnen lezen? 

 • Museum Beelden aan Zee wint RAAK Stimuleringsprijs

  Donderdag 17 november is de RAAK Stimuleringsprijs uitgereikt aan Museum Beelden aan Zee door directeur-generaal Cultuur en Media Marjan Hammersma.

 • Kom spreken op Better Together conferentie

  Van 25-29 juni 2017 organiseert Dedicon de Better Together conferentie met als thema: samen op weg naar toegankelijke informatie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Omdat we samen de horizon van mensen met  een visuele beperking kunnen verbreden. 

 • Finalisten RAAK Stimuleringsprijs bekend

  Museum Beelden aan Zee, Museumpark Archeon en Museum het Markiezenhof strijden om de eerste RAAK Stimuleringsprijs. De jury heeft haar oordeel geveld en nu is het aan het Nederlandse publiek te bepalen wie zijn collectie (verder) toegankelijk kan gaan maken voor blinden en slechtzienden met behulp van de eerste RAAK Stimuleringsprijs.

Pagina's

AddToAny