Opdrachtgevers

VN-verdrag waarmaken?

Om de samenleving toegankelijker te maken voor mensen met een beperking, geldt in Nederland sinds 2016 het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Dedicon uitgerekend organisaties ondersteunt die publieksdiensten aanbieden die voor elke Nederlander van belang zijn.

Onze primaire focus gaat daarbij uit naar het onderwijs, het openbare bibliotheekstelsel, gemeenten en musea. Publieksdiensten met een openbaar karakter dus. Vanwege de hoge maatschappelijke relevantie helpen wij ook uitgeverijen om gedrukte publicaties in de bron toegankelijk te maken, zodat boeken, tijdschriften en kranten ook voor mensen met een leesbeperking beschikbaar worden.

Uiteraard juichen wij het van harte toe wanneer de vrije markt ook stappen zet om tekst en beeld toegankelijk te maken. Ook zij kunnen gebruik maken van onze verregaande expertise en productiefaciliteiten. Hoewel het niet onze primaire aandacht heeft, maken we met enige regelmaat speciale projecten mogelijk.

Afbeelding
twee meisjes lezen samen in een boek in de klas
Afbeelding
bibliotheek en boekenkasten
Afbeelding
luchtfoto Groessen, gemeente Duiven
Afbeelding
trein en mensen op het perron
Afbeelding
voorzijde van het escher museum
Afbeelding
twee collega's samen aan het werk
Afbeelding
tijdschrift wordt gedrukt met machine in een drukkerij