Kennisbank passend lesmateriaal

Dedicon lanceert nieuw kennisplatform Goedekennis.nl

Als een leerling blind of slechtziend is of dyslexie heeft komen allerlei vragen naar voren. ‘Hoe laat ik de leerling zo zelfstandig mogelijk leren? Hoe kom ik aan de juiste schoolboeken? Kan hij zijn droom om bioloog te worden nog wel waarmaken?’ Om die vragen te kunnen beantwoorden heeft Dedicon het kennisplatform Goedekennis.nl gelanceerd.

Antwoord op vragen van leerkrachten en ouders

Achterliggende gedachte van Dedicons nieuwe kennisplatform is dat we leerlingen met een visuele beperking of dyslexie in staat willen stellen zelfstandig aan de slag te gaan met hun leerwerk, thuis en in de klas. We willen ervoor zorgen dat ook zij zonder problemen kunnen leren en meedoen op school.  Een leesbeperking brengt nu eenmaal extra hindernissen met zich mee. Met het platform geven we antwoord op uiteenlopende vragen van onderwijsprofessionals en ouders over leren en studeren met een leesbeperking. 

Een lerares kijkt in een klas een leerlinge aan; beide lachen. Telst: "De tips en adviezen kan ik morgen al gebruiken'

Waarom zelf het wiel uitvinden?

De kennisbank bevat onder meer achtergrondartikelen, blogs, webinars, polls en video´s over uiteenlopende onderwerpen als dyslexie, visuele beperkingen, toetsen en examens, muziek en bèta-vakken. Daarnaast kunnen bezoekers ook ervaringen van gebruikers en deskundigen lezen, leuke weetjes en tips. Tips waarmee zij morgen al aan de slag kunt. Want waarom zou je als leerkracht of ouder zelf het wiel uitvinden, als alle kennis al voorhanden is? Veel antwoorden zijn namelijk te vinden op Goedekennis.nl en leveren zodoende veel tijdwinst op. En heeft de bezoeker meer informatie nodig, dan is het heel eenvoudig en laagdrempelig om direct een vraag te stellen aan de experts van Dedicon. 

De voordelen van de kennisbank

  • Tijdwinst! Zelf het wiel uitvinden wat betreft aangepast lesmateriaal is overbodig
  • Boordevol tips en adviezen van deskundigen
  • Eenvoudig zoeken op onderwerp, leesvorm, soort onderwijs, schoolvak en doelgroep
  • Ervaringen van (ervarings)deskundigen
  • Direct contact met een expert van Dedicon

Meer projecten, toepassingen en inspiratie

Meer weten? Neem contact op!

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Manager Educatieve Dienstverlening & Strategische Innovatie