Maak elke leerling slimmer

Zoek jij bijzonder vrijwilligerswerk en wil je jouw kennis van wis-, natuur- of scheikunde delen met blinde en slechtziende leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken mensen met een bèta-achtergrond. Mensen die goed bij stem zijn en het leuk vinden om hun kennis in gesproken school- en studieboeken te stoppen. Mensen die hun kennis willen delen om zo ook leerlingen met een visuele beperking de kans te geven op een gedegen (bèta-)opleiding.

Kortom, wij zijn voor onze opnamestudio’s in Rijswijk op zoek naar vrijwillige voorlezers met kennis van wiskunde, natuurkunde of scheikunde. Lijkt dit je wat? Lees verder of meld je aan en doe meteen een stemtest.

Ik wil me aanmelden

Pand in Grave met in oranje de tekst Studio 9, 10
Voorlezer zit in een studiocabine met beeldscherm en microfoon
vrouw zit in een studio met haar rug naar de fotograaf en spreekt in een microfoon. Ze leest de tekst vanaf een beeldscherm.

Voor onze 16 studio’s in Rijswijk zoeken we vrijwilligers die school- en studieboeken gaan inspreken voor leerlingen en studenten die blind, slechtziend of dyslectisch zijn.

In onze studio's te Rijswijk worden allerlei soorten boeken ingesproken. Bijvoorbeeld schoolboeken voor basis- en middelbaar onderwijs, zoals voor de exacte vakken, verschillende taal- en rekenmethodes, economie en aardrijkskunde. Maar ook studieboeken voor (v)mbo, praktijkonderwijs, hbo en wo. Daarnaast spreken we bestsellers en jeugdboeken in, van fantasy tot  literaire romans die in de boekhandels en bibliotheken te vinden zijn.

Dus ben je op zoek naar bijzonder vrijwilligerswerk in de omgeving van Den Haag, Leiden, Delft, Rotterdam of Gouda, meld je dan aan!

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Dedicon en andere vrijwilligersvacatures.

Dit vragen we van je

  • Je hebt gedegen kennis van wiskunde, natuurkunde of scheikunde (niveau havo/vwo bovenbouw).
  • Je hebt een prettige stem die in goede conditie is om 2 uur achter elkaar te kunnen voorlezen.
  • Je hebt een goede algemene ontwikkeling (minimaal havo-niveau).
  • Je bent minimaal 2,5 uur per week beschikbaar.
  • Je woont op maximaal 50 km afstand van Rijswijk (ZH).

Dit krijg je er voor terug

  • Een gedegen training in het gebruik van je stem en de knoppen in de studio.
  • Persoonlijke begeleiding en workshops gedurende het jaar.
  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 08.15 tot 21.30u en op zaterdag van 09.30 tot 16.00u.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Jaarlijkse vrijwilligersdag.
Twee flyers over het vrijwilligerswerk bij Dedicon liggen op elkaar

Meld je aan, doe de stemtest!

Je wilt vrijwillige voorlezer bij Dedicon worden. Geweldig! Meld je aan door de digitale stemtest te doen. Spreek de tekst in met behulp van een dictafoon- of spraakrecorder-app op je smartphone, tablet of laptop. Bereid de tekst (globaal) voor en zorg dat je hem goed kunt lezen, bijvoorbeeld op papier of via een ander beeldscherm. Zeg aan het begin van de opname je naam en lees de tekst dan zo natuurlijk mogelijk voor, alsof het een verhaal is dat je aan iemand anders vertelt.

Stap 1

Download hier de tekst en bereid hem voor.

  • Open of download de dictafoon- of spraakrecorder-app op je smartphone, tablet of laptop.
  • Neem de tekst op en sla hem op als je tevreden bent.
  • TIP: lukt het uploaden van de je stemtest niet met je smartphone? Zet het audiobestand op je pc of laptop en upload hem op die manier.

Stap 2

Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: mp3, ogg, wav, m4a.

Stap 3

Stuur je stemtest op via dit formulier: