VoeljeBoekje

Wat is er leuker dan samen met je kind een boekje lezen? Als een kindje echter blind of slechtziend is, is dit plezier opeens niet meer zo vanzelfsprekend. En helemaal als er voor deze kleine groep kinderen nauwelijks boekjes zijn.

Unieke collectie
Daarom maakte Dedicon een collectie tastbare (voor)leesboekjes: VoeljeBoekjes. Al lezend en voelend ontdekken kinderen zo de wereld. Samen met hun ouders. Puur op gevoel. Momenteel telt de collectie tientallen titels en honderden exemplaren: alle om uit te lenen.

Alle stof voor avontuur
Een voelboekje oogt aantrekkelijk en bevat alle stof voor avontuur. Denk bijvoorbeeld aan rubber, katoen, plastic, wol, metaal en nog veel meer. Terwijl papa en mama voorlezen, lezen kindjes met hun vingers mee en ontdekken zij mensen, dieren en dingen. Veel boekjes bevatten een verhaal maar er zijn ook edities met een educatieve inslag. Door de tekstjes in braille kunnen de kinderen al een beetje wennen aan deze leesvorm.

Partners
VoeljeBoekje is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van De Gelderse Blindenstichting, Bartiméus Sonneheerdt Vereniging, Stichting Vrienden van Dedicon, NSGK, Onbeperkt Lezen, Stichting Hooykaas La Lau, Rotterdamse Blindenbelangen, Stichting Winckel Sweep, Koninklijke Bibliotheek en Passend Lezen.

Aanvragen
De boekjes uit deze collectie zijn te leen via Bibliotheekservice Passend Lezen. Ga voor meer informatie naar www.voeljeboekje.nl. Hier kunnen ouders, leerkrachten en begeleiders van het kind kosteloos de boekjes uit de leencollectie aanvragen.

AddToAny