Ukelele leren spelen met Joep en Julia

Maak muziek! laat kinderen zelfstandig een muziekinstrument bespelen

Welk kind is niet met muziek bezig? De een luistert er graag naar, de ander maakt zelf muziek. Voor iemand met een visuele beperking is het leren maken van muziek lang niet vanzelfsprekend. Een tutorial volgen op YouTube is vaak niet toegankelijk en een muziekdocent met kennis van zaken zit vaak niet om de hoek. Lespakket ‘Maak muziek! Leer zelf ukelele spelen’ biedt kinderen de kans om zelf een muziekinstrument te leren bespelen.

Laagdrempelig én leuk

Dedicon ontwikkelde een lespakket voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Samen met Joep en Julia leren zij middels 25 audiolessen al snel de leukste liedjes. Lisanne Aardoom, lid van het projectteam: “Het lespakket is een leuke, laagdrempelige manier om kennis te maken met een snaarinstrument. Het bevat een gesproken lesmethode, voelbare tekeningen en een introductie op braille bladmuziek. Om met het lespakket te kunnen starten is geen kennis van muziekschrift nodig.”

Jongetje met een Ukelele in de handUitgebreid getest

Tijdens een pilotfase hebben verschillende kinderen samen met hun ouders of begeleiders het lespakket uitgeprobeerd. Tijn was meteen erg enthousiast: “Mijn broertje was gisteren jarig. Ik heb ‘Lang zal hij leven’ voor hem gespeeld! Ik heb thuis al veel geoefend, ik vind het erg leuk. Ik zou later gaan gitaar willen spelen net als mijn broer, maar nu nog eerst meer liedjes leren met de ukelele.” Met de feedback die de kinderen gaven is het lespakket aangepast en verder doorontwikkeld tot wat het nu is.

 

 

Het lespakket is beschikbaar voor slechts 14.95. Direct bestellen? Ga naar de webshop van Dedicon Educatief.

Dit project is mede mogelijk door:

Logo Ars Donandi en Prins Bernard Cultuurfonds