Zorgcoördinator, heb jij alle aangepaste leermiddelen in vizier?

Passend onderwijs voor leerlingen met een leesbeperking

Ben je als zorgcoördinator werkzaam in het onderwijs? Dan heb je een spilfunctie in de interne zorgstructuur van de school. Je bent gespecialiseerd in het signaleren van extra ondersteuningsbehoeften van leerlingen en je zorgt ervoor dat de juiste hulp en ondersteuning wordt ingezet. Je zult dan ook op de hoogte moeten zijn van alles wat mogelijk is om leerlingen met een visuele beperking of met dyslexie zo goed mogelijk hun schoolloopbaan te kunnen doorlopen.

Als zorgcoördinator wil je dat de visueel beperkte leerlingen en dyslectische leerlingen dezelfde leermogelijkheden krijgen als alle andere leerlingen. En dat is wat we bij Dedicon ook nastreven; iedere leerling moet dezelfde kansen hebben, of je nu kunt zien of niet. Daarom maakt Dedicon aangepaste schoolboeken en leermiddelen. Denk aan:

De educatieve collectie van Dedicon bestaat uit duizenden aangepaste leer- en werkboeken die via de webshop Dedicon Educatief worden geleverd aan scholen en leerlingen met een leesbeperking.

Didactische aanpassingen

Dedicon heeft hoogopgeleide professionals in huis die leermiddelen didactisch kunnen aanpassen. Zo kunnen ook leerlingen met een visuele beperking schoolopdrachten uitvoeren. En in de klas meedoen, net als ieder ander kind. Passend onderwijs hoeft geen beperking uit de weg te gaan.

Meer weten?

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Adjunct-directeur
Publicatiedatum: 15 april 2022 Laatste update: 9 months geleden