100.000 educatieve titels

Een leven lang passend leren

Jaarlijks produceert Dedicon duizenden school- en studieboeken in audio, braille, als vergroting of digitaal bestand en voegt deze toe aan de collectie in onze webshop. Na al die jaren produceren wilden we eigenlijk wel eens weten hoeveel titels we voor het onderwijs inmiddels hebben geproduceerd. Nou, dat zijn er veel! Heel veel! Als we alles bij elkaar optellen komen we uit op bijna 100.000 titels!

Affiniteit met het onderwijs zit in het bloed bij de mensen van Dedicon. En dus gingen we nog even door met rekenen. Want stel nu dat je die 100.000 boektitels allemaal in geprinte vorm in je eigen boekenkast moet opbergen. Hoeveel boekenkasten heb je dan wel niet nodig? En hoe lang zou je erover doen om alle school- en studieboeken te lezen? We kwamen er niet uit; met al die boeken zou je een leven lang kunnen leren. Letterlijk.

Meest actuele methoden en bijzondere exemplaren

In de collectie educatieve boeken voor basis-, voortgezet en hoger onderwijs zitten veelal de bekende, actuele titels zoals Nieuw Nederlands, Stepping Stones en examenbundels voor diverse schoolvakken. Maar soms staan we wel voor heel bijzondere uitdagingen. Bijvoorbeeld een gesproken versie van De grondslagen van de Chinese geneeskunde. Dat zijn 1.200 pagina’s medische informatie met termen. In het Mandarijn welteverstaan. Of het boek Anatomie en fysiologie. Een omvangrijk en gedetailleerd boekwerk met basisbegrippen en gespecialiseerde Latijnse termen wat betreft de bouw en werking van het menselijk lichaam.

Dedicon's collectie school- en studieboeken

In 2022 produceerden we aan schoolboeken:

  • 100 dyslexiebestanden
  • 400 schoolboeken in EPUB
  • 545 brailleschoolboeken 
  • 650 gesproken schoolboeken
  • 1.208 schoolboeken in edu-tekst
  • 1.600 schoolboeken in FotoPDF
  • 24.100 voelbare tekeningen
  • 363.100 audiominuten lesmateriaal

Kennisbank voor ouders, leerlingen en docenten

Als een leerling blind of slechtziend is of dyslexie heeft komen allerlei vragen naar voren. ‘Hoe laat ik de leerling zo zelfstandig mogelijk leren? Hoe kom ik aan de juiste schoolboeken? Kan hij zijn droom om bioloog te worden nog wel waarmaken?’ Om die vragen te kunnen beantwoorden heeft Dedicon het kennisplatform Goedekennis.nl gelanceerd. Tips, columns, achtergrondartikelen, video's, webinars en meer!

Meer weten?

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Adjunct-directeur
Publicatiedatum: 3 juni 2022 Laatste update: 4 months geleden