Braille bladmuziek

Muziek tastbaar maken voor blinde musici
Muziekschrift leren lezen is onmisbaar voor wie een studie of carrière in de muziek nastreeft. Alleen dan kan een musicus een muziekstuk zelfstandig doorgronden en analyseren. Maar ook voor wie muziek als hobby beoefent, is het kunnen lezen van muziekschrift van toegevoegde waarde. Met bladmuziek in braille wordt muziek tastbaar voor musici die blind zijn. Dedicon maakt dat mogelijk.

Braille bladmuziek maken

Bladmuziek in braille maken is een vak apart. Voor muziek in braille is namelijk een aparte code ontwikkeld die geheel anders is dan de code die voor het braille is geschreven; blinde musici moeten de betekenis van letters en leestekens in braille loslaten om bladmuziek in braille te kunnen lezen.

Van klassieke muziek tot popmuziek

Onze collectie bevat veel klassieke werken van bijvoorbeeld Bach, Schumann, Chopin, Beethoven en andere bekende en minder bekende componisten. Maar we zetten ook filmmuziek, psalmen, kerstliederen, chansons, popmuziek, jazz en andere genres om naar braille bladmuziek. Kortom, voor elke muzikale wens hebben we bladmuziek in braille in onze collectie. Van Mozart tot Coldplay, van Aznavour tot Eminem.

Extra service voor beroepsmusici

Voor blinde of slechtziende mensen die voor hun opleiding of beroep bladmuziek gebruiken is er een extra mogelijkheid. Zij kunnen een productieverzoek indienen voor muziekstukken die nog niet beschikbaar zijn in aangepaste vorm. Vanzelfsprekend kunnen zij ook gebruik maken van de bestaande collectie.

Braille van hoge kwaliteit

Onze braille-experts printen met oog voor het kleinste detail en volgens de Nederlands-Vlaamse braillestandaard (2005). Daarbij maken ze gebruik van uiterst geavanceerde braillemachines die 24/7 inzetbaar zijn. Voor uiteenlopende projecten. Alle brailleproducties worden stuk voor stuk gecontroleerd voor uitgifte. Dedicon levert braille bladmuziek van de hoogste kwaliteit. Tot in de puntjes verzorgd.


Behalve bladmuziek in braille produceert Dedicon ook muziekschrift in gesproken vorm. Indien gewenst zijn vergrotingen van bladmuziek ook mogelijk.

Meer informatie over braille bladmuziek?

Afbeelding
Portretfoto Dorine in 't Veld

Dorine in 't Veld

Productmanager

Gerelateerde producten

Afbeelding
twee handen voelen een pagina met braille