Yoleo

Hoe maak je lezen leuk voor kinderen die niet van lezen houden? Maar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Met de Yoleo online leesgame gaat dat spelenderwijs! Deze stimuleert kinderen van 8 tot 12 jaar om leeskilometers te maken. Goed voor de woordenschat.

Digitale boekenkast: spelen, leren, lezen
Yoleo is ontwikkeld door onderwijsspecialisten en genadeloos getest door een kritisch kinderpanel. Het resultaat? Kinderen kruipen voortaan met plezier achter computer of iPad. Op school én thuis. En dan begint het feest. In de digitale boekenkast van Yoleo staan tachtig populaire jeugdboeken. Het kind bepaalt zelf het lettertype, de lettergrootte en het leestempo. Een prettige voorleesstem leest synchroon met de cursor in het boek, karaoke lezen. Hoe meer kinderen lezen, hoe meer punten ze verdienen waarmee ze hun online kamer oppimpen of verder komen in het spel. Zo wordt lezen leuker en makkelijker.

Vrijblijvend proberen
Yoleo is vrij toegankelijk via www.yoleo.nl of de app (Apple). De game is voor alle kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het lezen. Een account aanmaken kan gratis, evenals het eerste hoofdstuk lezen van de boeken.

Yoleo is ontwikkeld met financiële steun van het Koninklijke Bibliotheek en het VSB-fonds.

AddToAny