Yoleo – motiveert kinderen wél te lezen

Hoe maak je lezen leuker en makkelijker voor kinderen die niet van lezen houden? Door hen leeskilometers te laten maken met de online game Yoleo! Ideaal voor acht- tot twaalfjarigen om hun woordenschat uit te breiden.

Digitale boekenkast
Zelfstandig en met plezier lezen op de computer of iPad? Yoleo helpt kinderen hierbij. Op school én thuis. In de digitale boekenkast van Yoleo vinden zij tachtig populaire jeugdboeken. Een kind bepaalt zelf het lettertype, de -grootte en het leestempo. En luisterend leest het mee. Hoe meer het leest, hoe meer punten het verdient om zijn online kamer op te pimpen of verder te komen in het spel.

Vrijblijvend proberen
Yoleo is er voor alle kinderen die bij het lezen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De online game is vrij toegankelijk via www.yoleo.nl of de app (Apple). Een account aanmaken kan gratis, evenals het eerste hoofdstuk lezen van de boeken. Online titels kosten € 5,99 per stuk. Voor scholen en remedial teachers zijn voordelige boekenpakketten te koop.

Yoleo is ontwikkeld door de onderwijsspecialisten van Dedicon, met financiële steun van de Koninklijke Bibliotheek en het VSB-fonds.

AddToAny