School- en studieboeken

Leren en studeren met een leesbeperking brengt extra hindernissen met zich mee. Bij Dedicon geloven we in gelijke kansen voor iedereen. In opdracht van het ministerie van OCW maken wij aangepaste schoolboeken.

Toegankelijke boeken
Blinden en slechtzienden kunnen hun school- en studieboeken bij ons laten omzetten in een toegankelijk formaat. Voor leerlingen met dyslexie of een motorische of lichamelijke beperking is er eveneens aangepast lesmateriaal. Ook nieuwe titels produceren wij in de gewenste leesvorm. Toegankelijk lesmateriaal is er in vele vormen. Van braille en audioboeken (DAISY) tot vergrotingen, voelbare tekeningen en digitale bestanden voor dyslexiesoftware (ClaroRead, Kurzweil, L2S, Sprint, TextAid). Dedicon heeft veel aangepaste methodes op voorraad.

Alles over onze producten
Wil je alles weten over de leesvormen die we aanbieden of ben je op zoek naar handige tips? Neem dan eens een kijkje op Goede kennis, het online kennisplatform over toegankelijke informatie in het onderwijs. 

Bestellen
Scholen en particulieren bestellen aangepast lesmateriaal via de webshop van Dedicon Educatief. De pagina klantenservice geeft informatie over de bestelprocedure en antwoorden op veelgestelde vragen.

AddToAny