Een inclusief bordspel

Schip Ahoy! voor blinde, slechtziende én ziende kinderen

Een kind dat blind of slechtziend is, wil graag meedoen. Meedoen met alle opdrachten in de klas, meepraten over alles wat los en vast zit én meedoen als er gespeeld wordt. Dat kan met Schip Ahoy! Een bordspel dat geschikt is voor iedereen. Of je nu kunt zien of niet.

Dedicon bedacht een leuk én leerzaam spel voor kinderen van 8 tot 99 jaar. Projectleider Wendy Presser: “Met een team van specialisten ontwikkelden we een spel dat op een leuke manier samenwerking, ruimtelijk inzicht en speltactiek stimuleert. Het is in eerste instantie dus een educatief spel, maar kan ook thuis met het hele gezin worden gespeeld. Met ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s... Het is een volwaardig inclusief spel; of je nu blind of slechtziend bent, iedereen kan dit spel spelen.” 

Het bordspel is aantrekkelijk vormgegeven, het bevat goed voelbare pionnen en een spelbord in reliëf. De handleiding is er behalve in zwartdruk, ook in braille en in vergrote tekst aan toegevoegd.

Afbeelding
bordspel-schip-ahoy; Schip Ahoy, een inclusief bordspel

Uitgebreid getest

Voordat het bordspel op de markt werd gebracht, werd het spel uitgebreid getest door de doelgroep. Hanneke Kemp, AOB’er bij Bartiméus, had het geluk het spel al in de testfase met leerlingen te kunnen spelen en is ontzettend blij dat het spel nu beschikbaar is. “Veel spellen op de markt zijn ongeschikt voor kinderen met een visuele beperking of zijn niet aantrekkelijk voor samenspel met ziende kinderen. De moeilijkheidsgraad van Schip Ahoy! kan worden aangepast. Dat nodigt uit om het vaker te spelen. Een spel als Schip Ahoy! biedt dus vele mogelijkheden. Echt een aanvulling! En volgens de leerlingen is het erg leuk en gezellig om vooral sámen een spel te kunnen spelen. Al met al: missie geslaagd!” 

Direct bestellen? Dat kan via onze webshop Dedicon Educatief.

Meer weten?

Publicatiedatum: 26 april 2022 Laatste update: 9 months geleden