Toegankelijke kandidatenlijst

Provinciale Verkiezingen 2019
Op 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland. Het recht om te stemmen is een mensenrecht. Per 1 januari 2019 moeten volgens de Kieswet alle stembureaus in Nederland toegankelijk zijn voor mensen met een (visuele) beperking. Bij Dedicon zetten we ons in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijkwaardig kan meedoen, ook tijdens de verkiezingen. Voor inwoners met een leesbeperking kunnen gemeenten bij Dedicon toegankelijke kandidatenlijsten bestellen.

Met een kandidatenlijst in braille, grootletter of audio kan iemand met een leesbeperking zelfstandig een stem uitbrengen. Als gemeente geeft u hiermee invulling aan het VN-Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap. We produceren de kandidatenlijsten in braille, grootletter of audio.

Kandidatenlijsten in braille

Dedicon gebruikt geavanceerde machines en hoogwaardig braillepapier en produceert 4 miljoen braille pagina’s per jaar. De kandidatenlijsten in braille worden geprint op dubbelzijdig braillepapier. De lijst wordt voorzien van een sticker met daarop de titel van de kandidatenlijst in gedrukte tekst. Meer informatie over braille.

Kandidatenlijsten in grootletter

Met een kandidatenlijst in grootletter kan iemand met een visuele beperking stemmen zonder daarbij afhankelijk te zijn van ingewikkelde apparaten of grote beeldschermloepen. De grootletter kandidatenlijsten worden geleverd op A3-papier, dubbelzijdig bedrukt in een duidelijk leesbaar lettertype. Meer informatie over grootletter.

Kandidatenlijst in audio

Uw kandidatenlijst in audio voor iedereen beschikbaar? De kandidatenlijst wordt in onze professionele studio’s ingesproken en als MP3-bestand of als Daisy-CD geleverd. Het audiobestand is geschikt voor de gemeentewebsite of andere online kanalen. Meer informatie over audio.

Kandidatenlijst in uw gemeente toegankelijk?

Wilt u dat alle inwoners van de gemeente kunnen stemmen? Neem gerust contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte. We helpen u graag verder.

Meer weten over toegankelijk stemmen?

Afbeelding
Portretfoto Jacques Schuiling

Jacques Schuiling

Senior specialist toegankelijke informatie