Jumboleesplezier

Jumboletterboeken zorgen voor Jumboplezier

Als je slechtziend bent wil je ook lekker op de bank een spannend boek kunnen lezen, zonder computer of iemand die het voorleest. Noem het onafhankelijk, of zelfredzaam. Aan Dedicon werd de vraag gesteld om dat voor elkaar te krijgen.

We merkten al snel dat de letters in de grootlettterboeken niet voldoende waren. Een beetje 'testosteron' konden ze wel gebruiken. Want dat je figuurlijk met je neus in de boeken zit, juichen we alleen maar toe. Maar wanneer dat letterlijk gebeurt is er werk aan de winkel.

Vader en zoon zitten op de bank met een boek op schoot. Tekst: 'We lezen 's avonds heel wat Jumboletters uit. Samen!'

En zo kwamen we al snel uit op boeken met Jumboletters. Die zijn nóg een maatje groter. Tegelijk moesten de boeken wel handzaam blijven, niet groter dan A4 en niet zo zwaar als een ouderwets telefoonboek. Ook dat hadden we snel opgelost. De eerste Jumboletters gingen als zoete broodjes over de toonbank. Leesplezier kwam terug. Missie geslaagd? Mwoah, helemaal tevreden waren we nog niet.

We vonden de keuze nog wat beperkt. Want als ‘jouw’ boek niet in de collectie zit, wat heb je er dan aan? In razend tempo hebben we de collectie daarom uitgebreid. Inmiddels hebben de leden van Bibliotheekservice Passend Lezen keuze uit meer dan 800 jeugdtitels. Zo kunnen kinderen die slechtziend of dyslectisch zijn lekker lezen en genieten van titels uit de 100%-reeks, Dolfje Weerwolfje of Mees Kees. Kijk, zo komen we ergens!

Meer toepassingen en inspiratie

Afbeelding
Vergrotingen
Afbeelding
meisje met elfenvleugels ligt op bed te lezen
Afbeelding
kind leest met zaklamp in een tent een knuffelbeer voor

Meer weten? Neem contact op!