Voelbare plattegrond

Plattegronden en topografische kaarten in reliëf
U wilt graag veel bezoekers naar uw locatie trekken. Met een aantrekkelijk aanbod komt u al heel ver. Maar de mensen moeten ook uw locatie weten te vinden. Voor mensen die blind of zeer slechtziend zijn is dat nu juist een grote uitdaging. Met de voelbare plattegronden en topografische kaarten van Dedicon gaat een wereld voor ze open. En u maakt uw locatie voor meer bezoekers bereikbaar. Oftewel: betere bereikbaarheid, meer publiek.

Voelbare kaarten voor iedere toepassing

Met de reliëfkaarten vergroten blinden hun mobiliteit en daarmee hun wereld. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Van landkaart tot stationsplein, van stadsplattegrond tot vakantieoord. Dedicon levert reliëfkaarten in verschillende vormen en maten. Zo zijn er kaarten met  verschillende voelbare texturen en tekst in braille. Maar er zijn ook voelbare kaarten in A3-formaat die, behalve reliëf en braille, voorzien zijn van afbeeldingen en teksten in grootletter. Zo kunnen ziende begeleiders er ook mee uit de voeten. Handig, want een stad, station, museum of concertgebouw bezoek je meestal niet alleen.

Gratis service

Het bestellen van voelbare plattegronden en topografische kaarten is een gratis service voor klanten van Passend Lezen. De collectie omvat bijna tweeduizend kaarten in verschillende categorieën. Ook kan een verzoek tot maatwerk worden ingediend. Bijvoorbeeld de plattegrond van een nieuwe werkplek . Deze wordt dan in overleg met Dedicon geproduceerd.
 

Meer weten over voelbare plattegronden

Afbeelding
Portretfoto Jacques Schuiling

Jacques Schuiling

Senior specialist toegankelijke informatie

Andere reliëf producten

Afbeelding
handen betasten een tekening op swellpapier
Afbeelding
braille pagina met een afbeelding van een hond die is gemaakt van stukjes vilt