Robotekst

Informatie snel en eenvoudig converteren naar een toegankelijk formaat
Als organisatie deelt u belangrijke informatie met uw klanten. Online en op papier. (Semi-)overheden zijn zelfs verplicht om alle burgers toegankelijk te informeren. Maar wist u dat drie op de tien Nederlanders moeite hebben met lezen? Daarmee mist u 30% van uw bereik. Wilt u dat elke doelgroep uw informatie kan lezen? Dedicon maakt uw teksten toegankelijk voor iedereen. Dat kan in verschillende vormen. En een daarvan is Robotekst.

Alle informatie in toegankelijke vorm

Robotekst is een conversieprogramma dat informatie toegankelijk maakt. Na uploaden van een bestand krijgt u na bewerking het document in toegankelijke vorm teruggestuurd. Of het nu gaat om een Word-bestand, PDF of een JPEG-file, Robotekst zet elk bestand om in een bestandstype dat voor uw organisatie bruikbaar is. Binnen een paar minuten heeft u het geconverteerde bestand weer retour en kan het op een laptop of mobiel worden gelezen of beluisterd. 

Ook geschikt voor gemeenten

Robotekst is een uitkomst voor een grote groep mensen. Denk maar eens aan blinden, slechtzienden, maar ook aan mensen met dyslexie of mensen die laaggeletterd zijn. Werkt u bijvoorbeeld bij een gemeente? Ook dan is Robotekst een zeer handige conversietool. U kunt alle digitale informatie toegankelijk maken voor mensen met een leesbeperking. Binnen een paar minuten heeft u het bestandsformaat van uw keuze in uw mailbox. 

Met Robotekst heeft u een gratis hulpmiddel om te werken aan de toegankelijkheid van uw organisatie, en daarmee geeft u invulling aan het VN-verdrag voor mensen met een handicap. 

De voordelen van Robotekst:

  • Snel
  • Gratis service
  • Geschikt voor uiteenlopende bronbestanden
  • Vele bestandsformaten als conversieresultaat mogelijk
  • Concrete invulling van VN-verdrag Handicap

 

Dedicon heeft Robotekst in samenwerking met Bartiméus FabLab ontwikkeld.
Meer weten? Ga naar robotekst.nl en ontdek hoe het werkt!

Andere conversie producten

Afbeelding
toetsenbord met een opvallende toets met de tekst conversie