Voorleesapp Lex

Gebruiksvriendelijke app voor jongeren met een leesbeperking
Dedicon produceert jaarlijks duizenden gesproken school- en studieboeken. Voor leerlingen en studenten die blind of slechtziend zijn, dyslexie of een andere leesbeperking hebben. De app LEX maakt het mogelijk gesproken schoolboeken met een smartphone of tablet te beluisteren. Sjouwen met grote, zware boeken hoeft niet meer. Met LEX zijn alle school- en studieboeken overal en altijd toegankelijk. Op school, onderweg én thuis.

Eenvoudig boeken downloaden en streamen

Gesproken (DAISY) schoolboeken zijn via de LEX-app te downloaden maar ook online te gebruiken (streamen). Een boek begint zodra de app wordt geopend en gaat automatisch verder waar de lezer is gebleven. Navigeren door het boek is eenvoudig. Liever iets sneller of iets langzamer afspelen? Bladwijzers aanbrengen bij belangrijke passages? Het kan allemaal.

‘Het is een snelle en bruikbare manier om leerlingen met een leesbeperking
teksten toch te laten lezen.’

Tijdwinst

Voor leerlingen met dyslexie of een andere leesbeperking, kan de app veel tijdwinst opleveren. Ze zijn immers veel minder tijd kwijt met het lezen van boeken in gedrukte vorm. En dat voordeel geldt ook voor ouders, docenten en begeleiders. Ook zij zijn dankzij de LEX-app minder tijd kwijt met studiebegeleiding.

Grote collectie audioboeken

De school- en studieboeken die met LEX te beluisteren zijn, zijn door de (vrijwillige) voorlezers van Dedicon ingesproken. Dit zorgt voor een fijn stemgeluid en natuurlijke intonatie. De voorlezers hebben inmiddels ruim 15.000 school- en studieboeken ingesproken. Leerboeken, handboeken, werkboeken, proefexamens. Dedicon maakt het mogelijk!

De voordelen van de LEX-app:

  • Anywhere, anytime te gebruiken
  • Boeken zijn direct beschikbaar
  • Boeken downloaden en streamen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Tijdwinst
  • Gratis

Gesproken boeken bestellen

De gesproken schoolboeken zijn als stream voor de app LEX alleen te bestellen met een bestelaccount (particulier, praktijk, school) op naam van een gebruiker. Meer weten? Ga naar de website van Dedicon Educatief.

Meer weten over LEX?

Andere audio producten

Afbeelding
tekst met een gearceerd woord
Afbeelding
logo van Yoleo, een product van Dedicon