Bijdragen

Het zal je moeder maar zijn. Je kind. Of een kennis. Opeens komen visueel ongemak, een leesbeperking of dyslexie heel dichtbij. Wat dan? Help!

Recht op toegankelijke informatie
In onze samenleving is het een basisrecht: het recht op informatie. Dus ook voor mensen met een visuele beperking, leesbeperking of dyslexie. Dat stelt speciale eisen aan lectuur en schoolboeken. Stichting Dedicon ontvangt dan ook subsidie van de Koninklijke Bibliotheek en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Draag bij aan nieuwe producten en diensten
Maar projecten voor nieuwe diensten, producten en technieken krijgen doorgaans geen subsidie. En dan kunnen we niet buiten fondsen en bedrijven die ons financieel willen steunen. Of particulieren. Iedereen kan bijdragen. Iedereen die toegankelijke informatie essentieel vindt om de wereld van mensen met een leesbeperking te blijven vergroten.

Word voorlezer
Naast financiƫle middelen zijn vrijwilligers onmisbaar voor Dedicon. Bijvoorbeeld om de duizenden boeken, kranten en tijdschriften in te spreken voor mensen met een leesbeperking. Iets voor jou? Word vrijwillige voorlezer!

AddToAny