Audioboeken

Een visuele beperking of dyslexie hoeft geen obstakel meer te zijn. Luister maar. Want om lekker te lezen zijn er audioboeken. Ook makkelijk voor mensen met een motorische beperking voor wie het lastig is een boek vast te houden.

Grote collectie
Er zijn maar liefst 68.000 titels. Dat zijn boeken zoals ze bijvoorbeeld in de bibliotheek te vinden zijn. Maar dan de gesproken versie. En dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor.

Verkrijgbaar via Passend Lezen
Audioboeken zijn voor mensen met een leesbeperking zijn verkrijgbaar via Bibliotheekservice Passend Lezen. De kosten van lidmaatschap 28 euro per jaar, maar tot 18 jaar is het gratis. Inschrijven kan online. Op www.superboek.nl staat de collectie gesproken kinderboeken en jeugdboeken van Passend Lezen. 

Daisy-cd, streaming of app
Lezers krijgen de boeken van hun keuze op een speciale Daisy-cd thuisgestuurd. Beluisteren kan ook op de computer. Met de speciale Daisylezer app (voor Android en Apple) lees je met je oren op smartphone of tablet. Zo kan iedereen luisteren naar z’n favoriete boeken.

AddToAny