Webinars

Bij Dedicon hebben we veel kennis in huis. En die willen we graag delen. Door artikelen, interessante video's, maar ook via webinars. Onze experts vertellen jou op je eigen beeldscherm handige tips waar je direct mee aan de slag kunt. En tijdens onze interactieve online lezingen stel jij live de vragen. Zo maken we ook jou een beetje expert.

Leren met voelbare tekeningen
Een schoolboek zit bomvol plaatjes. Maar leerlingen met een visuele beperking kunnen daar niet mee werken. Belangrijke tekeningen zetten wij daarom om in een voelbare tekening. Daar leer je in dit webinar alles over (live gegeven op 31 mei 2018).

Zo werk je met Edu-tekstbestanden
Een Edu-tekstbestand is een digitaal Word-bestand van je schoolboek. Een bestand met alleen de tekst uit je schoolboek, niet de opmaak. Waarom het handig is en hoe het precies werkt, leggen Davy en Anneke uit in het webinar over Edu-tekstbestanden (live gegeven op 15 maart 2018). 

Je luistermaatje in de klas: gesproken schoolboeken
Op dinsdag 14 november gaf productmanager Anneke een webinar over gesproken boeken en de verschillende manier om ze te beluisteren (bijv. LEX) gegeven. 

Hoe kies je het juiste schoolboek?
We maken aangepaste schoolboeken in allerlei vormen en maten. Wat voor de ene fijn werkt, vindt die andere juist niet fijn. In het webinar (live gegeven op 22 mei 2017) vertelt productmanager Anneke welke leesvormen we allemaal bieden, voor wie welke leesvorm handig is en welke ondersteuning het biedt. Het webinar terugkijken? Dat kan op Goede kennis

Zo bestel je aangepaste schoolboeken
Ook het webinar over het bestellen van aangepaste schoolboeken in onze webwinkel kun je terugkijken op Goede kennis. Deze werd live uitgezonden op 7 september. 

AddToAny