Voelbare kaarten

Mensen die blind zijn of zeer slechtziend staan voor een uitdaging. Hoe oriënteer je je in een onbekend land, stad of gebouw? Voelbare tekeningen en plattegronden helpen je de wereld ontdekken. Inclusief zonnestelsel en menselijk lichaam.

Classic reliëfkaarten
Kaarten met reliëf en brailleschrift noemen we ook wel classic kaarten. Alle elementen maken we voelbaar met textuur en teksten staan weergegeven in braille. Verschillende texturen brengen de kaart tot leven. Zo heeft een weg bijvoorbeeld een andere textuur dan een bos of rivier. Een legenda in braille geeft tekst en uitleg.

Twin vision kaarten
Samen kaart lezen, een route uitstippelen of je positie bepalen? Twin vision kaarten helpen niet alleen blinden en slechtzienden op weg, maar zijn ook een betrouwbare gids voor familie, vrienden of begeleiders. Deze voelbare kaart op A3-formaat is geperst in doorzichtig kunststof. Dit combineren we met een onderliggende kaart in kleur, voorzien van teksten in grootletter. 

Gratis service
Het bestellen van reliëf en twin vision kaarten is een gratis service voor klanten van Passend Lezen. De collectie omvat bijna tweeduizend kaarten in verschillende categorieën. Ook kan een verzoek tot maatwerk worden ingediend. Bijvoorbeeld de plattegrond van een nieuwe werkplek. Deze wordt dan in overleg met Dedicon geproduceerd.

AddToAny