Voelbaar lezen

De een leest met zijn ogen, de ander met zijn vingers. Voor mensen die blind zijn produceert Dedicon boeken, tijdschriften en kranten in braille. Tot in de puntjes.

Geavanceerde braillemachines
Hoe maak je van reguliere leesboeken een boekwerk in braille? School- en studieboeken? Dat doen we met eigen geavanceerde braillemachines. Het tactiele letterschrift voorziet in een belangrijke behoefte. Het ontwikkelt en versterkt het woordbeeld. En geeft mensen met een visuele beperking de kans om te lezen waar en wanneer ze dat willen. Naast brailleprints levert Dedicon tekstbestanden voor de computer met brailleleesregel.

Voelbare kaarten en ander reliëfwerk
Mensen die blind zijn kunnen niet alleen boeken lezen maar ook kaart. Met onder meer voelbare kaarten en plattegronden, reliëftafels en tekstborden oriënteren zij zich op de omgeving. Op de tast. Makkelijk als je zelfstandig wilt wandelen of winkelen. Of als je je een beeld wilt vormen van een vakantieland of een gebied dat in het nieuws is.

Vele vormen
Voelbare uitvoeringen zijn er in vele vormen. Denk bijvoorbeeld aan landkaarten, stadsplattegronden, een plattegrond van een huis of kantoor, kaarten van het zonnestelsel en delen van het menselijk lichaam. Veel producten worden gemaakt in PVC hardfolie. Maar ook roestvrijstaal en messing zijn mogelijk. Een textuur maakt alle elementen voelbaar. Teksten worden weergegeven in braille- en grootletterschrift. Onalledaagse producten maken we in kleine en grotere series. Daarvoor hebben wij de kennis en de productietechnieken.

Samen kaartlezen met twin vision
Samen kaartlezen, een route uitstippelen of je positie bepalen? Twin vision kaarten helpen niet alleen blinden en slechtzienden op weg, maar zijn ook een betrouwbare gids voor familie, vrienden of begeleiders. Deze voelbare kaart op A3-formaat is geperst in doorzichtig kunststof. Dit combineren we met een onderliggende kaart in kleur, voorzien van teksten in grote letters.

AddToAny