Toegankelijke verkiezingen

Stemmen is een mensenrecht. Voor iedereen.
Woensdag 20 maart kunnen we stemmen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Het recht om te stemmen is een mensenrecht. En volgens de Kieswet moeten stembureaus toegankelijk zijn voor alle bezoekers. Maar wat als je een visuele beperking hebt?

Toegankelijke Stemwijzer 

De Stemwijzer is toegankelijk gemaakt en getest door een aantal personen met een visuele beperking. Deze is met de meest gangbare schermlezers redelijk goed te bedienen, maar voor toepassing van vergrotings-, braille en of spraaksoftware vraagt de stemwijzer nog om enige verbeteringen.

Toegankelijke kandidatenlijsten

In opdracht van PostNL en Koninklijke Joh. Enschedé heeft Dedicon honderden kandidatenlijsten toegankelijk gemaakt voor gemeenten en waterschappen in Nederland. Op basis van de aangeleverde bestanden hebben de experts van Dedicon de informatie omgezet naar andere leesvormen. De kandidatenlijsten zijn onder andere in braille, grootletter en audio beschikbaar gemaakt.

Toegankelijke informatie 

Dedicon gelooft in een samenleving waarin iedereen volwaardig moet kunnen participeren. Waarin niemand mag worden uitgesloten en iedereen gelijke kansen heeft. Toegankelijke kandidatenlijsten en stembiljetten zijn hiervan een prachtig voorbeeld. En met slechts één telefoontje zijn ze in een mum van tijd geregeld. 

Toegankelijke verkiezingen

Of het nu gaat om Europese verkiezingen, landelijke verkiezingen, verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen of om de gemeentelijke verkiezingen, Dedicon zorgt ervoor dat blinden en slechtzienden zelfstandig kunnen stemmen. Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie of advies over stembiljetten en kandidatenlijsten. We vertellen u graag meer over onze producten en diensten op het gebied van toegankelijke informatie.
 

Meer weten over toegankelijke verkiezingen?

Afbeelding
Portretfoto Jacques Schuiling

Jacques Schuiling

Senior specialist toegankelijke informatie