Wat biedt Dedicon haar vrijwillige voorlezers?

Professionele coaching, vergoeding en voldoening!

De tijd die jij als vrijwillige voorlezer aan Dedicon besteedt waarderen wij enorm. Daarom vinden we het ook heel normaal dat je daar iets voor terug mag verwachten.

Opleiding

We koesteren onze voorlezers en hun talent. Daarom wordt er na de selectie flink in je geïnvesteerd. Je wordt intensief gecoacht door onze professionals. Zo leer je hoe je je stem het beste kunt gebruiken, oefen je in ‘a vue’ voorlezen voor de kranten en tijdschriften en leer je omgaan met de opnameapparatuur.

Reiskosten

Als je bij Stichting Dedicon als vrijwilliger aan de slag gaat, vergoeden wij de werkelijk gemaakte reiskosten van openbaar vervoer of een kilometervergoeding voor de auto of fiets.

Verzekeringen

Dedicon is WA-verzekerd en heeft voor zijn vrijwilligers een ongevallenverzekering afgesloten. Je bent daarmee op weg van en naar de studio en tijdens het verblijf in de studio verzekerd tegen mogelijke ongevallen. Daarnaast kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering die Dedicon heeft afgesloten met CZ.

Nieuwe contacten

Je staat niet alleen als vrijwilliger; inmiddels zijn er bij Dedicon ruim 300 vrijwilligers actief. Samen met de 135 medewerkers zijn de onderlinge contacten altijd gezellig en ongedwongen. Grote kans dus dat je nieuwe mensen leert kennen.

Een mooi eindproduct

Samen maken we een prachtig product. Je zorgt er samen met ons voor dat mensen met een leesbeperking steeds zelfstandiger kunnen leren en leven.