Prinsjesdag

Miljoenennota toegankelijk in audio

Op Prinsjesdag wordt de troonrede voorgelezen door koning Willem-Alexander. Daarna presenteert de minister van Financiën de Miljoenennota. Om te zorgen dat deze belangrijke informatie voor iedereen toegankelijk is, komen er versies beschikbaar in eenvoudige taal en audio. Voorgelezen door de professionele voorlezers van Dedicon.

De Rijksoverheid en Dedicon werken al jaren samen om folders en brochures in tekst en beeld toegankelijk te maken. Speciaal voor Prinsjesdag maakte Dedicon in opdracht van het Ministerie van Algemene Zaken de Miljoenennota 2022 en het Belastingplan 2022, inclusief een versie in eenvoudige taal, toegankelijk in audio. Ga naar de website van de Rijksoverheid en beluister de Miljoenennota 2022 en het Belastingplan 2022.

“We zien dat steeds meer (overheids)organisaties informatie toegankelijk maken. Mooi om te lezen dat overheidsinformatie in de vorm van audio niet alleen op cd staat, maar ook op de website van de Rijksoverheid”, aldus Hans Beerens, manager Toegankelijkheid bij Dedicon.

Per kwartaal wordt een DAISY-cd uitgebracht met daarop de informatie m.b.t. de Rijksoverheid in audio. De cd is te bestellen via het platform de Leesbutler maar ook beschikbaar op de website van de Rijksoverheid. Naast audio produceert Dedicon ook digitale teksten in XML-formaat voor de Rijksoverheid.

Meer weten?

Publicatiedatum: 28 april 2022 Laatste update: 1 year geleden