Uitgeverijen

Toegankelijke publicaties voor iedereen

Als uitgever brengt u prachtige boeken, kranten, tijdschriften en andere publicaties uit. Online en in print. Echter, een op de vier mensen in Nederland hebben een leesbeperking. Een grote groep die u niet wilt missen. Hoe bereikt u deze mensen? Oftewel, hoe zorgt u ervoor dat iedereen toegang heeft tot uw publicaties?

Dedicon maakt tekst en beeld toegankelijk

De een leest liever een geprint magazine thuis op de bank. De ander luistert liever een spannende roman in trein of bus. En weer een ander heeft vanwege dyslexie aangepaste studieboeken in digitale vorm nodig. Dedicon maakt tekst en beeld toegankelijk voor iedereen. Veel uitgevers zijn we hiermee al van dienst. Wij weten als geen ander hoe we alternatieve leesvormen kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan:

Oudere man met bril zit op de bank en heeft een tablet in zijn handen. Tekst: 'Mijn weekend start weer met het lezen van mijn krant'

Advies

‘Hoe kunnen wij als uitgeverij onze publicaties voor iedereen toegankelijk maken? En volgens de laatste eisen en richtlijnen?’ Onze hoogopgeleide adviseurs helpen u om de huidige situatie te analyseren en geven advies en praktische handvatten. 

Veel voordeel voor u als uitgever

Toegankelijke informatie aan de bron levert voor uitgevers veel voordelen op:

  • Merkbaar minder drempels.
  • Bespaart tijd en geld.
  • Groter bereik.
  • Onderdeel MVO-beleid.

Inclusief publiceren

Bij Dedicon vinden we ook dat informatie in de bron al toegankelijk moet zijn. Daarom helpen we uitgevers met praktische tips. Op het platform inclusief publiceren delen wij kennis en staat meer over toegankelijk publiceren aan de bron. Op het platform staan praktische tips en informatie om zelf te starten en content te controleren op toegankelijkheid.

Toepassingen en inspiratie

Productie Uitgeverijen

Afbeelding
zeven kinderen kijken samen op een tablet
Afbeelding
twee handen voelen een pagina met een afbeelding van donald duck en tekst in braille
Afbeelding
mensen in een kantoor in overleg
Afbeelding
distributie: jongeman plakt een kartonnen doos dicht