100.000 educatieve titels

Een leven lang leren. Passend leren.

Jaarlijks produceert Dedicon duizenden school- en studieboeken in audio, braille, als vergroting of digitaal bestand en voegt deze toe aan de collectie in onze webshop. Na al die jaren produceren wilden we eigenlijk wel eens weten hoeveel titels we voor het onderwijs inmiddels hebben geproduceerd. Nou, dat zijn er veel! Heel veel! Als we alles bij elkaar optellen komen we uit op bijna 100.000 titels!

Affiniteit met het onderwijs zit in het bloed bij de mensen van Dedicon. En dus gingen we nog even door met rekenen. Want stel nu dat je die 100.000 boektitels allemaal in geprinte vorm in je eigen boekenkast moet opbergen. Hoeveel boekenkasten heb je dan wel niet nodig? En hoe lang zou je erover doen om alle school- en studieboeken te lezen? We kwamen er niet uit; met al die boeken zou je een leven lang kunnen leren. Letterlijk.

Meest actuele methoden en bijzondere exemplaren

In de collectie educatieve boeken voor basis-, voortgezet en hoger onderwijs zitten veelal de bekende, actuele titels zoals Nieuw Nederlands, Stepping Stones en examenbundels voor diverse schoolvakken. Maar soms staan we wel voor heel bijzondere uitdagingen. Bijvoorbeeld een gesproken versie van De grondslagen van de Chinese geneeskunde. Dat zijn 1.200 pagina’s medische informatie met termen. In het Mandarijn welteverstaan. Of het boek Anatomie en fysiologie. Een omvangrijk en gedetailleerd boekwerk met basisbegrippen en gespecialiseerde Latijnse termen wat betreft de bouw en werking van het menselijk lichaam.

Dedicon-collectie school- en studieboeken (d.d. april 2020)

Braille 16.011
Dyslexiebestand  8.637
EduTekst  18.376
FotoPDF kleur 13.554
FotoPDF zwart-wit  5.009
Gesproken 17.456
Vergroting A3 kleur 12.811
Vergroting A3 zwart-wit 4.890
Voelbare tekening 1.399

 

Kennisbank voor docenten, ouders en leerlingen

Als een leerling blind of slechtziend is of dyslexie heeft komen allerlei vragen naar voren. ‘Hoe laat ik de leerling zo zelfstandig mogelijk leren? Hoe kom ik aan de juiste schoolboeken? Kan hij zijn droom om bioloog te worden nog wel waarmaken?’ Om die vragen te kunnen beantwoorden heeft Dedicon het kennisplatform Goedekennis.nl gelanceerd. Tips, columns, achtergrondartikelen, video's, webinars en meer!
 

Toepassingen en inspiratie

Productie Onderwijs

Meer weten?

Afbeelding
Portretfoto Inge de Mönnink
Inge de Mönnink
Manager Educatieve Dienstverlening & Strategische Innovatie