‘Regel je shit!’

Checklist in audio voor 18+ers met visuele - en taalbeperking

Achttien jaar! Dan mag je eindelijk legaal een biertje drinken. Of zonder begeleider autorijden. Menig jongere die ernaar uit kijkt. Maar wie achttien wordt moet ook zijn zaakjes zelf regelen en krijgt meer verantwoordelijkheden. Ineens vallen brieven van allerlei instanties op de deurmat, moeten er (soms lastige) keuzes worden gemaakt. Onder de noemer ‘Regel je shit!’ maakt de gemeente Den Haag samen met het Haagse JIP (Jongeren Informatie Punt) de bijna-volwassenen wegwijs. Ook blinde en slechtziende jongeren die achttien worden.

DigiD, zorgverzekering, geld verdienen, een eigen woonruimte, of zorg- en huurtoeslag aanvragen. Veel uitleg met tips en adviezen, handige links en een video over al deze onderwerpen zijn te vinden op www.jiphaaglanden.nl. Ook bracht het JIP samen met de gemeente een handige checklist uit die iedere bijna-achttienjarige en de ouders per post ontvangen. En speciaal voor wie een visuele beperking heeft, maar ook voor laaggeletterden, gaf de gemeente aan Dedicon opdracht er een aparte audio-opname van te maken. Middels een QR-code is de checklist te beluisteren. Afvinken maar!
 

Flyer Regel je shit

Voor- en achterzijde van de checklist ‘Regel je shit’. 
De achterzijde is voorzien van een QR-code,
waarmee alle informatie ook te beluisteren is.

 

Gemeente informatie in audio

Dedicon is expert in audioproducties. Of het nu gaat om luisterboeken, gesproken beeldbeschrijvingen, openbare ruimtes of plattegronden, audiofragmenten die middels QR-codes te beluisteren zijn of een voice-over bij een voorstelling, Dedicon is met ruim 60 jaar ervaring stemhebbend in het maken van gesproken informatie. Jaarlijks maken we bijna 2 miljoen minuten in audio.

Behalve talloze audioproducties voor gemeenten zet Dedicon tekst en beeld om in braille, zorgen we voor vergrotingen, maken we voelbare tekeningen en plattegronden, slimme wegwijzers of aangepaste stembiljetten. Zo helpen wij gemeenten invulling te geven aan het VN-verdrag.
 

Afbeelding
blijf op de hoogte: jongen leest op mobiel en zit achter laptop in cafe

Meer toepassingen en inspiratie

Meer weten?