BLOG: Scheetjes en nette pakken

Door: Hilly Appel

Vanaf mijn werkplek kijk ik door de glazen wand uit op vergaderruimte 2. Wat er besproken wordt, hoor je niet, behalve als de gemoederen hoog oplopen of als er hard gelachen wordt. Vandaag is het druk. Na een informele sessie met drie collega’s zie ik een heel serieus gezelschap in conclaaf. Nette pakken, serieuze gezichten.

Ik ben bezig met de afronding van een draaiboek voor Klinkklaar, wat betekent dat ik nog op zoek ben naar illustratieve geluiden. Het thema van dit nummer is VIES. Eén van de artikelen bestaat uit een verzameling schetenweetjes. Op internet zoek ik naar scheetgeluiden om tussen al die weetjes in te laten horen.

Terwijl ik een knetterende en een pruttelende scheet en wat bescheiden windjes beluister, kijk ik naar de mannen in pakken. Geen van de vergaderende mannen kijkt mijn kant op, en als ze het wél zouden doen, hadden ze geen idee. Achter mijn geconcentreerde gezicht kriebelt een lachbui. Af en toe is het best gek werk: een luistertijdschrift maken voor kinderen met een visuele beperking.

Productie Bibliotheken

Onze blogger

Over Hilly

Hilly is eindredacteur van het audiotijdschrift Klinkklaar, een audiotijdschrift voor kinderen met een leesbeperking van 9 t/m 12 jaar. Een magazine met veel informatie en weetjes, altijd een verhaal, een reportage en een boekentip, en natuurlijk ook muziekjes en moppen. Daarnaast is Hilly ook eindredacteur van audiotijdschrift Beeldspraak voor blinde en slechtziende literatuurliefhebbers. Het magazine bevat tal van recensies van Nederlandse en in het Nederlands vertaalde literatuur, poëzie en proza. Verder verzorgt Hilly (audio)interviews en columns voor andere producties, en leest ze in de studio’s van Dedicon kranten en tijdschriften voor.