‘Wil je met mij trouwen?’

Blinde Marjolijn ontvangt huwelijksaanzoek via Scandinavische thriller

Marjolijn is slechtziend. Ze ziet nog maar 20% en is groot fan van luisterboeken. Haar vriend Wilbert wilde haar weleens verrassen. Niet zomaar een verrassing, nee, een heus huwelijksaanzoek ‘verstopt’ in een Scandinavische thriller! Dus stapte hij met dit bijzondere verzoek naar Dedicon. Voor Dedicon is namelijk geen vraag te gek; dit wilden we heel graag voor Wilbert mogelijk maken!

Bastienne Lugt, stemcoach bij Dedicon, dook met Wilbert in een van onze audiostudio’s en ging met hem aan de slag. “De tekst had Wilbert al helemaal uitgeschreven en hij spreekt makkelijk en ontspannen. De opname was dus zo klaar. Maar de kunst was vooral de timing waarop Marjolijn het boek zou gaan lezen en ook nog in het bijzijn van Wilbert en de familie.”   

Wilbert: “De moeder van Marjolijn zat ook in het complot. Quasinonchalant liet ze Marjolijn weten ‘ook wel eens te willen ervaren hoe het is om naar een luisterboek te luisteren.’ Marjolijn was wel even verbaasd, maar niet achterdochtig. En zo gebeurde het dat we, met zijn allen gezeten bij de open haard, het boek van Marjolijn gingen luisteren. Aan het eind van hoofdstuk 1 klonk opeens: "Lieve Marjolijn...." Het duurde wel even voor Marjolijn besefte dat zíj werd aangesproken.”  

Wilbert in de audiostudio van Dedicon, samen met stemcoach Bastienne Lugt

Marjolijn hoort Wilbert over hun ontmoeting en liefde voor elkaar praten, eindigend met: ‘Lieve Marjolijn, wil je met me trouwen?’ Bastienne: “Toen Wilbert in de studio zijn boodschap insprak hield ik mijn adem in. Zo romantisch! Hier kon Marjolijn gewoonweg geen ‘nee’ op zeggen!”  

En inderdaad, het aanzoek werd zeer gewaardeerd. Wilbert: “Marjolijn vond het erg origineel en – gelukkig - ze heeft ‘JA’ gezegd!” 

Marjolijn toont de verlovingsring die ze van Wilbert heeft gekregen

Uitdaging voor onze ICT

Huwelijksaanzoeken verwerkt in een gesproken boek is voor Dedicon geen dagelijkse kost. Het verzoek van Wilbert vonden we echter zo uniek, daar wilden we zonder enige twijfel onze schouders onder zetten! Met toestemming van Bibliotheekservice Passend Lezen mocht de ICT-afdeling van Dedicon bij uitzondering de standaardversie van de gesproken Scandinavische thriller bewerken tot dit ene unieke exemplaar voor Marjolijn. De volgende uitdaging: hoe krijgen we het bewerkte boek op Marjolijns eigen boekenplank geplaatst? Dankzij de volhardende inspanningen van de ICT-afdeling is ook dat gelukt!

Productie Audio

Afbeelding
een professioneel mengpaneel met tientallen schuifjes en een microfoon
Afbeelding
logo van Yoleo, een product van Dedicon
Afbeelding
tekst met een gearceerd woord

Meer weten?