Ingesproken brochures ook op Rijksoverheid.nl

Folders en brochures toegankelijkvoor iedereen

De Rijksoverheid werkt al jaren samen met Dedicon om haar folders, brochures en factsheets toegankelijk te maken. De ingesproken informatie staat niet alleen op DAISY-cd maar ook op de website van de Rijksoverheid. Over toegankelijkheid gesproken.

Mensen met een visuele beperking hebben ook behoefte aan informatie van de Rijksoverheid. Dedicon maakt in opdracht van het Ministerie van Algemene Zaken diverse folders en brochures toegankelijk. Of het nu gaat om een P-biljet, informatie over de Participatiewet of één van de vele factsheets, Dedicon maakt ze leesbaar voor iedereen.

“We zien dat steeds meer (overheids)organisaties informatie toegankelijk maken. Mooi om te lezen dat overheidsinformatie in de vorm van audio niet alleen op cd staat, maar ook op de website van de Rijksoverheid”, aldus Hans Beerens, manager Toegankelijkheid bij Dedicon.

Per kwartaal wordt een DAISY-cd uitgebracht met daarop de informatie in audio. De cd is te bestellen bij Dedicon maar ook beschikbaar op de website van de Rijksoverheid. Naast audio produceert Dedicon ook digitale teksten in XML-formaat voor de Rijksoverheid.

Toepassingen en inspiratie

Productie Bedrijven

Afbeelding
een professioneel mengpaneel met tientallen schuifjes en een microfoon
Afbeelding
plattegrond met loep
Afbeelding
groep mensen aan vergadertafel bespreken zaken
Afbeelding
distributie: jongeman plakt een kartonnen doos dicht

Meer weten? Neem contact op!