Vrijwilligers

Maak de wereld van mensen met een leesbeperking een stukje mooier
Jaarlijks verschijnen er duizenden nieuwe titels van boeken. Komen er dagelijkse nieuwe titels bij van tijdschriften en kranten. Veranderen schoolmethodes en boekenlijsten. Maar die verschijnen lang niet altijd in gesproken vorm. Mensen met een leeshandicap staan daarmee al snel op achterstand. Niet eerlijk, zo vinden we bij Dedicon. En dus is er werk aan de winkel. En niet zo’n beetje ook.

Daarom worden onze high-tech opnamestudio’s in Grave en in Rijswijk bemand door ruim 300 vrijwillige voorlezers. Zij zorgen voor een meerstemmig gezelschap. Zonder hen zouden we nooit zo veel en zulke gevarieerde luisterboeken kunnen leveren. Inmiddels staat de teller al op meer dan 70.000 titels. Mede door de inzet van vrijwillige voorlezers maken we de wereld van mensen met een leesbeperking een stukje mooier.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?

Misschien heb je iemand in jouw omgeving die slechtziend is of dyslexie heeft en wil je je voor hen inzetten. Misschien vind je het gewoon heerlijk om met je stem bezig te zijn. Heb je soms een passie voor boeken en wil je anderen daar ook van laten genieten? Of wil je zinvol vrijwilligerswerk doen dat anders dan anders is? Welke reden je ook hebt: wij horen je graag!

Meld je aan!

Widget content

Onze vrijwilligers

Onze vrijwillige voorlezers maken het mogelijk dat kinderen en volwassenen met een leesbeperking ook kunnen genieten van de laatste bestsellers en de interessante artikelen in tijdschriften of gewoon mee kunnen doen in de klas. Daarom haalden we een aantal van onze vrijwilligers achter de microfoon vandaan en voor de camera. Waarom lezen zij voor? Wat zijn hun opvallende verhalen? En waarom is voorlezen bij Dedicon zo leuk?