Vrijwilligers

Werk aan de winkel
Jaarlijks verschijnen er duizenden nieuwe titels van boeken. Komen er dagelijkse nieuwe titels bij van tijdschriften en kranten. Veranderen schoolmethodes en boekenlijsten. Maar die verschijnen lang niet altijd in gesproken vorm. Mensen met een leeshandicap staan daarmee al snel op achterstand. Niet eerlijk, zo vinden we bij Dedicon. En dus is er werk aan de winkel. En niet zo’n beetje ook.

Gelukkig beschikken we over een grote groep professionele voorlezers. Maar dat is niet genoeg. En daarom worden onze high tech opnamestudio’s in Grave en in Rijswijk ook bemand door ruim 300 vrijwillige voorlezers. Zij zorgen voor een meerstemmig gezelschap. Zonder hen zouden we nooit zo veel en zulke gevarieerde luisterboeken kunnen leveren. Inmiddels staat de teller al op meer dan 70.000 titels. Mede door de inzet van vrijwillige voorlezers maken we de wereld van mensen met een leesbeperking een stukje mooier.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk?

Misschien heb je iemand in jouw omgeving die slechtziend is of dyslexie heeft en wil je je voor hen inzetten. Misschien vind je het gewoon heerlijk om met je stem bezig te zijn. Heb je soms een passie voor boeken en wil je anderen daar ook van laten genieten? Of wil je zinvol vrijwilligerswerk doen dat anders dan anders is? Welke reden je ook hebt: wij horen je graag!

Ik hoor je graag!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je weten of jouw stem ook geschikt is? Doe dan de stemtest bij onze stemcoaches. Meld je aan en doe de stemtest op www.ikhoorjegraag.nl.
 

Bekijk ook de video over de vrijwillige voorlezers van Dedicon: