Roel van Tiel

Nieuwsgierigheid. Willen weten hoe het zit. Dat steegje inlopen om te kijken waar het uitkomt. Nooit ‘nee dat kan niet’ accepteren en altijd op zoek zijn naar ‘hoe dan wel’. Dat kenmerkt Roel. Altijd bezig met uitzoeken hoe dingen werken. En dan kijken hoe ver je daar mee kan komen.

Vraag je het hem, zal hij zeggen dat hij dit altijd al heeft gehad, die fascinatie met het onbekende. Het nieuwe. Boeken verslindend in een tempo van een meter per week. Spelregels lezen als tijdverdrijf. Of gewoon langs de kust gaan zwemmen om te kijken wat er ‘om de hoek’ ligt. Soms loopt dat uit de hand. Dan staat z’n huis vol met bordspellen. Of is ie ineens 5 km van het strand. Dan is er maar 1 oplossing: even de mouwen opstropen.

In zijn werk duikt hij ook regelmatig de diepte in. Om zaken op te duiken waarmee wensen gerealiseerd kunnen worden. De weg kwijt in het IT-doolhof? Roel wijst je de weg. En kijkt hoe zaken gerealiseerd kunnen worden. Met software, zonder software. Soms door de zaken gewoon heel anders te doen. Van complex naar simpel. Inventarisatie, begrip, optimalisatie. 

Zodat alle Dediconners meer tijd krijgen voor hun passies.
 

Afbeelding
Portretfoto Roel

Roel van Tiel

Business analist