Karin Swanenberg

Vroeger kletste ze de oren van je kop, nu gebruikt ze haar stem professioneel. Van kinds af schreef Karin al verhaaltjes en vertrouwde ze haar gedachten toe aan papier. Nog steeds vindt ze woorden belangrijk. ‘Om contact te maken, om te verhelderen of iets over te dragen. Om een wereld te openen…’ Voor Karin zijn woorden toegangspoorten. ‘Woorden en de stilte daartussen’.

Haar instrumenten zijn haar pen, stem en creativiteit. Bij Dedicon zet ze die in om informatie toegankelijk te maken. Om werelden te openen. Als beroepsvoorlezer leest ze met plezier een wereld aan kranten en tijdschriften voor. ‘Het verveelt nooit. En vaak leer ik er zelf iets van!’ 

Op de redactie van De Voorste Kamer legt Karin haar ziel in haar werk als eindredacteur van het luistertijdschrift Zienswijs: een gesproken maandblad voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend zijn geworden. ‘Zij hebben een grote behoefte aan informatie, maar ook aan erkenning en steun bij het proces dat ze doormaken. Verlies van zicht hakt er in. Voor Zienswijs is het dan ook voortdurend zoeken naar de goede grondtoon’. Het monteren van audiomateriaal tot luisterbare interviews en boeiende reportages vindt Karin het mooiste werk dat er is.
 

Afbeelding
Portretfoto Karin Swanenberg

Karin Swanenberg

Redacteur