Jacques Schuiling

Na 36 jaar allerlei commerciële functies in de IT te hebben ingevuld besloot Jacques een carrière-switch te maken naar de maatschappelijke sector. "Het lijkt een compleet andere omgeving, en dat is het ook. Maar toch zijn er ook veel overeenkomsten. En die ervaringen komen ook (of juist) bij Dedicon tot zijn recht."
  • Van IT als Informatie Technologie naar IT voor Inclusie en Toegankelijkheid. Beiden gaan over het belang van toegang en gebruik maken van informatie. Voor de één een strategisch voordeel, voor de blinden een noodzaak om toegang tot de samenleving te krijgen;
  • Hoe kunnen innovatieve oplossingen bijdragen aan nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker. Ging het vroeger over story-telling van de mogelijkheden van Internet of Cloud. Tegenwoordig opent Jacques de ogen van o.a. wethouders en beleidsambtenaren van gemeenten hoe een kleine investering in een voelbare plattegrond een groot verschil kan uitmaken voor blinde en slechtziende mensen
  • En natuurlijk is het aangaan en onderhouden van het klantcontact hetzelfde gebleven. Langdurige relaties opbouwen op basis van vertrouwen en respect naar elkaar.

"Als team binnen Zakelijke Dienstverlening van Dedicon zetten we ons iedere dag weer in voor mensen met een visuele beperking: we geven informatie die vorm die noodzakelijk is als “zien” geen optie meer is. Wij vinden namelijk dat iedereen volwaardig moet kunnen meedoen in onze samenleving. Toegang tot informatie is daarbij essentieel. Voor mensen zonder een beperking maakt toegankelijkheid dingen makkelijk. Voor mensen met een beperking maakt het dingen mogelijk."

Jacques is groot voorstander van design for all. Want als je toch nieuwe producten en diensten ontwerpt, waarom dan niet voor iedereen? Gelukkig hebben veel van zijn collega’s dezelfde gedachten over inclusie en zijn steeds meer producten en diensten van Dedicon voor iedereen geschikt. Iedereen blij!

Afbeelding
Portretfoto Jacques Schuiling

Jacques Schuiling

Senior specialist toegankelijke informatie