LEX app

Leerlingen met een leesbeperking zitten liever met hun neus in hun smartphone en tablet dan in de boeken. Daarom heeft Dedicon app LEX ontwikkeld. Want daarmee kunnen ze school- en studieboeken beluisteren en hebben ze hun hele boekentas in hun broekzak.

In de klas en thuis
De audioboeken uit de collectie van Dedicon Educatief voelen zich thuis op de LEX-app. En ook in de klas is de app een uitkomst. Leerlingen hoeven namelijk geen laptop of Daisy-speler meer mee te nemen. Studeren tijdens de krantenwijk? Met LEX geen probleem. 

Passend onderwijs
LEX is niet alleen handig voor leerlingen. De app is ook ontwikkeld om het werk van docenten te vergemakkelijken. Veel kostbare tijd blijft hen immers bespaard in extra begeleiding van kinderen die bijvoorbeeld dyslectisch of slechtziend zijn. Als ze toestemming krijgen om onder lestijd hun telefoon of tablet te gebruiken redden ze zich namelijk zelf. In deze drukke tijd met passend onderwijs, is dat mooi meegenomen.

Alles over LEX
Hoe je van LEX gebruikt kun maken, leggen we graag aan je uit. Alle informatie die je nodig hebt, vind je hier: www.goedekennis.nl/lex

iOS en Android
LEX kan gratis worden gedownload via de Apple Appstore of de Google Play Store. Voordat boeken via LEX kunnen worden beluisterd, moet de besteller van de gesproken schoolboeken de leerling, na het bestellen, een uitnodiging sturen voor het gebruik van de app. Meer informatie staat in de stappenplannen op Goede kennis. 

AddToAny