Kom spreken op Better Together conferentie

Van 25-29 juni 2017 organiseert Dedicon de Better Together conferentie met als thema: samen op weg naar toegankelijke informatie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Omdat we samen de horizon van mensen met  een visuele beperking kunnen verbreden. 

Better Together
De inspiratie van Dedicon voor de Better Together conferentie? Als specialisten en experts hun handen ineen slaan, kan daar iets uit voortkomen dat groter is dan de som der delen. Niet alleen inspirerend, maar ook een mooi streven. Want zo'n samenwerking is goed nieuws voor mensen met een visuele beperking. 

Technologische ontwikkelingen
Ontwikkelingen in de technologie en in de media dragen bij aan het realiseren van deze missie. Maar welke oplossingen hebben de beste potentie? Om focus te creëren, is gecoördineerde innovatie van groot belang. Dat is de reden waarom de Better Together conferentie zal worden opgedeeld in drie tracks. Drie tracks die samen de ontwikkelingen van vandaag, van morgen en in de toekomst zullen onderzoeken. 

Track 1: Together Today
Het onderwerp van deze track is de oplossingen die nu al voor handen zijn voor mensen met een visuele beperking. En de vraag hoe die hulpmiddelen hen kunnen helpen de controle over hun leven weer terug te krijgen. Bijvoorbeeld Epub3 en apps. 
 
Track 2: Together Tomorrow
Deze track gaat in op hulpmiddelen die in de nabije toekomst gerealiseerd kunnen worden. Want morgen is sneler ‘vandaag’ dan we denken. Denk hierbij aan iBeacons of virtuele assistenten. 
 
Track 3: Together to be Continued
Hier duiken we dieper de toekomst in en gaan we nadenken over de wereld in 2025. Hoe zal de wereld er dan voor blinden en slechtzienden uitzien? Voorbeelden hierbij zijn: 3.5D printing en ‘slimme kleren’. 
 
Ben je gespecialiseerd in een van deze onderwerpen, of in een ander thema waarvan jij denk dat het relevant is,  dan kun je je aanmelden op bettertogether.dedicon.nl voor 15 december 2016. Daar vind je ook meer informatie over de conferentie. 
 
Together we are remarkable!
“Life is difficult and dangerous. Anyone attempting to go it alone is simply mad. We know to always do difficult things with a buddy. So if the journey of life is to be filled with setbacks and disappointments, with confusion and uncertainty, it makes sense that we should trust others to join us on the journey. As individuals, we’re useless. We can’t lift heavy weights and we can’t solve complex problems. But together? Together we are remarkable!”
Simon Sinek
 

 

AddToAny